Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarorszg
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Témakör: személyiség fejlõdés

Menedzser és a Spiritualitás XII. - Egy kis tradíció

2011.07.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Elég mozgalmas volt az utóbbi idõszakom, csak kapkodom a fejem, hogy mirõl is írjak.

A témát végülis kidobta a tér: június végén Malagára mentem egy
buddhista programsorozatra. Amikor errõl beszéltem ismerõseimnek, minden
felõl érdeklõdõ, csillogó tekintetek pillantottak rám, majd elhangzott a
kérés: jó, de mesélj!

Akkor most mesélek.
tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a spritualitás XI. - Kérd és megadatik!

2011.06.01. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Még mindig az empátiáról, valamint annak hatalmas teremtõ erejérõl  fogok írni.

tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a Spiritualitás X - EMK és a politikai korrektség

2011.05.23. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Az elõzõ cikkemben Marshall Rosenberg nevével fémjelzett erõszakmentes (együttmûködõ) kommunikáció lehetõségeirõl írtam.
Ennek lényege, hogy alaposan megfigyeljük, ami történik, s ezt visszamondjuk, majd megfogalmazzuk vele kapcsolatos érzéseinket, s az amögött megbúvó ki nem elégített szükségleteinket. Majd pedig kérünk, ott helyben, promt teljesíthetõt.
tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a Spiritualitás IX. - Marshall Rosenberg ablakai

2011.04.07. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Egy varázsló sosem késik, mindig idõben érkezik - oktatta ki Gandalf Zsákos Frodót, amikor is kérdõre vonta, hogy miért késett. Valahogy így történik minden fontosabb esemény is az életünkben: véletlenszerû találkozások, nagy felismerések, segítõ emberek, elmenyitogató rendezvények mindig idõben érkeznek. Nem elõbb, nem késõbb, pont amikor ideje van.

tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés, empátia
Menedzser és a Spiritualitás VIII. - A Mátrix leomlik

2011.02.23. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Véget ért a dolce vita, azaz a részmunkaidõs idõmilliomos, ugyanakkor skizoid állapot.  Idõmilliomosnak tûnik, de gyakorlatilag semmire sincs idõ. A munkahelyemen a négy óra igencsak kevés volt, gyakorlatilag a napi operatív feladatokra, tûzoltásra volt elegendõ. Otthon viszont nem tudtam dolgozni, mert vagy különórára mentünk az aprónéppel (úszás, francia és balett), vagy ha otthon voltunk, akkor nem engedett dolgozni. Kusza idõbeosztás, kusza viszonyok és rengeteg bûntudat.
De beköszöntött az aranykor, újra teljes értékû ember vagyok: nyolcórás!

tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a Spritualitás VII. - Pilátus szappan

2011.02.14. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Pilátus SzappanKedves Olvasóim!

Köszönöm a privibe küldött támogató, bíztató soraitokat, melyek megerõsítenek, hogy érdemes írnom. Úgyhogy, nem ússzátok meg, íme az újabb poszt.
Pontius Pilatus akarata ellenére beírta magát a történelembe. A Biblia soraiból egy puha, döntésképtelen csinovnyik képe rajzolódik elénk, aki a felelõsséget az istenadta/-verte népre bízza, majd döntését legitimizálva, kezet mos.
tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a spiritualitás VI. - A felelõsség kikerülhetetlen

2011.01.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Korábbi bejegyzéseimben arról írtam, hogyan tudunk felelõsséget vállalni magunkért: döntéseinkért,szavainkért, tetteinkért. Bemutattam a hoppolást, a meditációt, az ok-okozat összefüggését, a MOST megélését, de írhatnék Marshall Rosenberg-féle együttmûködõ kommunikációról is, mint gerincoszlop-visszaépítõ módszerrõl.
 
Most pár szót ejtenék a politikai korrektségrõl, mely Mesterem, Láma Ole Nydahl szerint civilzációnk rákfenéje.

tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Amit nem tudunk a munkahelyen hagyni

2010.11.12. (Nincs hozzászólás) [szerző: Petõ Gábor]


Napjainkban egyre nagyobb a nyomás, mind a nõkön, mind a férfiakon sikeresség tekintetében. Természetesen nem csak a környezetünk vár el tõlünk bizonyos eredményeket, de magunkkal szemben is komoly elvárásaink vannak, aminek a végsõ célja, hogy szeretnénk elégedettek, boldogok lenni. Ez azonban nem is olyan könnyû, hiszen a férfiaknak biztos megélhetést kell teremteni családjuknak, emellett pedig ki kell venniük a részüket a házimunkából, gyermeknevelésbõl is. A nõk úgynevezett második, harmadik mûszakjáról is sokat tudunk már, manapság számos szerepben meg kell felelnie egy nõnek, például mint dolgozó, mint feleség, mint anya, mint szeretõ. Sokan szerencsére jól veszik ezeket az akadályokat a hétköznapokban, azonban van egy komoly faktor, amivel számolnunk kell, ez pedig a stressz. Stressz hatására megmutatkoznak buktatóink, személyiségünk árnyoldala.
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés
A médiaszereplés torzító hatása a személyiségfejlõdésre

2010.11.06. (1 db hozzászólás) [szerző: Petõ Gábor]


Vajon most egy újabb gyerek személyiségét fogja összetörni a média? Lehetséges, hogy igen. Ebben a bolg bejegyzésben errõl a kérdésrõl írok, illetve írunk kollégáimmal közösen, ugyanis többünknek szúrja a szemét az új "Megasztár" jelölt. Vajon mi lesz Patai Anna személyiségével a verseny után? Ki a hibás azért, hogy ilyen fiatalon színpadra engedtek egy gyereket? Ezen kérdésekre igyekszünk választ adni.
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés
Menedzser és a Spiritualitás V. – Felelõsség kikerülhetetlen

2010.10.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


SzemélyiségfejlõdésLegutóbbi bejegyzésemben egy nagyszerû hawaii-i módszert írtam le, melyet magyarul hoppolásnak hívnak. Ennek  egyik oldala az kettõs empátia, amikor is megpróbálom beleélni magam mindkét érintett fél helyzetébe. Ezzel a kitágult látásmóddal könnyebben megérthetõk az indítékok, a mozgatórugók, s a kialakult feszültség tartósan feloldható. Azonban csak a felszínt kapargatjuk. A hoppolás jóval több.
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés, buddhizmzus
Menedzser és a Spiritualitás IV. – Hoooopp!

2010.10.06. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


munka-magánélet"Köldök behúz, szegycsont felfelé tol, kulcscsont kifelé forgat, fejtetõvel nyújtózni!" Jógázóknak biztosan ismerõsen csengenek ezek  az instrukciók.   Mire is tanít meg bennünket  a
jógaóra? Többek között arra, hogy abban az adott pillanatban ne tudjunk
másutt lenni, csak ott. Legkisebb elkalandozás elég ahhoz, hogy egy
ászana kivitelezhetetlen és még fájdalmas is legyen.  Elõször természetesen magára  a gyakorlatra, annak megértésére figyelünk. Próbáljuk testünket a látottaknak és hallottaknak megfelelõen beállítani. Miután ez  már jól megy,  megkezdõdik a befelé figyelés, s a jóga megmutatja igazi arcát, hogy nem puszta testgyakorlat.
tovább olvasom  
Cimkék: buddhizmus, személyiség fejlõdés
Menedzser és a Spiritualitás III. - Szeress MOST!

2010.08.29. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Az egyik tévécsatorna sorozatának címét vettem kölcsön, lévén két dologról szeretnék elmélkedni. Az egyik immáron állandó témán a MOST, a másik pedig a szeretet-szerelem, mint új elem.

A téma apropóját a szokásos nyári vakáció adta. Miért is felszabadultabbak, lelkesebb szeretõk az emberek a nyaraláson, mint az év többi napján? Teszi ezt a napfény, tengerpart no meg a korlátozott telefon és email elérhetõség? Vagy van esetleg más is?
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés, buddhizmus
A Menedzser és a Spiritualitás II. – Légy jelen!

2010.08.04. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


Az alcímet a FISH! kultikussá vált menedzsment filmbõl kölcsönöztem. Biztosan sokan ismerik közületek a Seattle-i halpiac egyik,  szokványosnak cseppet sem nevezhetõ boltját. A srácok egész nap bolondoznak, dobálják egymásnak a halakat, viccelõdnek, évõdnek a vásárlókkal és a turistákkal.
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés, buddhizmus
A Menedzser és a Spiritualitás I. – Buddhista gyakorlatok

2010.07.22. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


SpiritualitásKorábbi cikkemben a MOST megélésérõl írtam, s folytatnám gondolataimat. A JELENLÉT megtapasztalása idestova már 7 éve izgat, de igazából ez év márciusától kezdtem el igazán érezni, érteni és ami a legfontosabb:  megtapasztalni, hogy mit is jelent a pillanat varázsa.

Az elmúlt hét évben többféle módszert próbáltam ki, s végül a buddhizmus és annak technikái maradtak meg hosszú távon. Mert meditálni jó.
tovább olvasom  
Cimkék: személyiség fejlõdés, buddhizmus
Témakörök
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, ért hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapk, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, bels kommunikáció, bels jellt, benchmark, brek s juttatsok, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerzdés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegrz, egszsgmegrzs, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elkötelezdés, emberi erforrás, EMCC, empátia, English, erforrás, Eric Berne, esélyegyenlség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-n, fókusz, Facebook, Fata Lszl, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal él, fogyatékkal élk, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jöv, jöv kutatás, jegyzetelés, Jv, Julia Foster-Turner, junior, Juttatsok, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kivlaszts, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, kls jellt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei Andrs, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motivci, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaer, munkaer felvétel, munkaerpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkltati gondoskods, munkltati hozzjruls, munkanélküliség, munkaszerzdés, munkatárs, munkavállaló, Munkavllali lmny, mystery consumer, mystery shopping, nk, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdjpnztr, nyugdjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, sztnzs, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaid, recesszió, Referencia, referencia ellenrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szab Zsfia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejldés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejleszts;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelsségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény elrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezs, testbeszéd, teszt, TM, Toborzs, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, vltozsmenedzsment;, vltozsok, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezet, vezet kiválasztás, vezeti felelsség, vezeti identitás, vezetsfejleszts, vezeti kivlaszts, viselkedés, viselkedés elrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Blog témakörök
 Coaching - Trning - rss feed
 Humn forrsok - rss feed
 Munka-magnlet - rss feed
 Szervezet-fejleszts - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadóink: Online marketing tanácsadóim: ISti (Internet Stratégia Tervező Iroda)