Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Témakör: interim

Tréning, coaching vagy interim?

2011.10.22. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


HR-esként sokszor felmerül a kérdés, hogy megtérül-e egy képzés, kiket küldjünk el rá? Kötelezõ jelleggel, vagy csak jutalom formájában alkalmazzuk-e? Egyáltalán melyik az eredményesebb, a tréning, vagy a coaching?
tovább olvasom  
Cimkék: interim, tréning, coaching
Néhány szempont interim megbízások sikeres teljesítéséhez

2011.01.10. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interimMi garantálja egy interim menedzser sikerét? Mitõl lesz sikeres a megbízása? Mi választja el a sikeres teljesítést, a – csupán - teljesítéstõl? Azon felül, hogy valaki szakértelme legjavát adja egy interim munka elvégzéséhez, elvárt a munkához való professzionális hozzáállás és a példamutató magatartás, valamint sok egyéb, nem kimondott, nem deklarált, szerzõdésbe nem foglalt tényezõ. Bár minden megbízás más és más, néhány praktikus tanáccsal mégis szolgálhatok ezügyben az elmúlt néhány év tapasztalatából merítve. Az alábbi sikerkritériumok létjogosultsága számomra visszaigazolódott, még ha nem is mind tûnik elsõ olvasatra relevánsnak. És biztos vagyok benne, hogy nem teljes a lista.

 
tovább olvasom  
Cimkék: interim
Szervezetfejlesztés – a hiányzó láncszem

2010.12.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


szervezetfeljesztésSok szervezet szenved problémáktól, melyek orvoslását külsõ tanácsadó cégektõl, trénerektõl, coach-tól, esetleg interim menedzsertõl várják. A felsorolt szakemberek által kínált megoldások rövidebb-hosszabb idõtartamú hatással bírnak. Tételezzük fel, hogy a szervezeti problémát észlelték, megfelelõen feltárták, azonosították, ismerik a problémás helyzet résztvevõit, esetleg az elõidézõit, és célirányosan orvosolni próbálják, mégis megmarad a probléma.
Abban az esetben, ha egy szervezeti egység rosszul mûködik, teljesítménybéli problémákkal küzd, esetleg elszigetelõdik, mi szokott a legjellemzõbb reakció lenni? Gyengék a számok, a teljesítmény alacsony. Elküldjük õket szakmai tréningre, esetleg csapatépítõ, kommunikációs vagy idõgazdálkodás fejlesztésre, bármire, amivel embereink a készségek és a tudás szintjén fejleszthetõk. A tréningek azonban rövid távú hatással bírnak, ha nincs a szervezetben a fejlesztés eredményének fenntartásáért hatáskörrel bíró egyén, aki mindezt elkötelezetten és kompetensen fenntartja. Persze ki lehet váltani ezt a személyt külsõ coach-csal, mentorral, aki életben tartja a változásokat, és a fejlesztést messzemenõkig professzionálisan támogatja.
tovább olvasom  
Cimkék: interim, krízis
A HR informatikai projektek buktatói

2010.12.05. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Ha a kedves Olvasóm vett már részt HR informatikai projektben, és ismerõs lesz néhány probléma az alábbiak közül, az nem a véletlen mûve. A bukás elõfeltételei szinte kódolva vannak a tipikus projektekben


.


 

tovább olvasom  
Cimkék: interim, projekt menedzsment, HR, IT
And the Winner is…

2010.09.29. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interimBizonyára sokan az olvasók közül érintettek voltak a múlt hétvégi budapesti maratoni futás rendezvényeiben: akár futóként, akár hozzátartozóként, vagy a forgalomkorlátozás elviselõjeként. Sokáig hezitáltam, engedjek-e a csábításnak, és nyolc év után újra részt vegyek-e egy váltófutásban. Mivel a kondícióm a legnagyobb jóindulattal sem tekinthetõ versenyképesnek, az esemény elõtti néhány napban próbáltam “edzeni” a megmérettetésre. A lakhelyemhez közeli terepen futottam, azaz a Hegyvidéken, ami emelkedõivel további próbatételnek tett ki. Végül is arra jutottam szombat délutáni futásom után, hogy mivel megígértem, és számít rám a csapat, el kell mennem futni, legfeljebb gyengítem az összeredményt.
tovább olvasom  
Cimkék: interim, tanácsadás, menedzsment
Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban

2010.09.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interim

Albert Einstein híres mondatát választottam bejegyzésem címének, akár mottóként is szerepelhetne a témához. Néhány általam nagyra becsült ember alkotását beleszõttem az írásba, bizonyára, aki olvassa, tudja, miért kellenek ekkora ellensúlyok...


tovább olvasom  
Cimkék: interim, etika, tanácsadó
Humán tõke menedzsment - bárhonnan

2010.07.24. (1 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interimLegutóbbi cikkeimben a HR folyamatok informatikai támogatásának legfrissebb trendjeit valamint a felhõ-alapú és a mobil elérésû lehetõségeket  mutattam be a bevezetés, az információbiztonság és kicsit a technika nézõpontjából. Most az emberi és szervezeti szempontok felõl nézzük meg, miben segíti a cégek teljesítményét, ha a munkatársakhoz és jelöltekhez kapcsolódó folyamatok mobil eszközökön is támogatottak.
tovább olvasom  
Cimkék: interim, mobil, IT
Csak a vezetékeinket veszíthetjük?

2010.07.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


vállalatirányítási rendszerMúlt héten arról írtam, hogy a HR és vállalatirányítási folyamataink informatikai támogatásához nem feltétlenül kell saját szerverközpontot, szervereket, valamint bonyolult és drága szoftvereket megvennünk, bevezetnünk, üzemeltetnünk és használnunk.

Egyre több szoftvert igénybe tudunk venni szolgáltatásként is (SaaS, Cloud Computing), interneten keresztül, jól kiszámítható és elfogadható havidíjjal. Gyorsan fejlõdõ, vagy frissen induló cégeknél kifejezetten hasznos lehet ez a rugalmasság és költséghatékonyság.

tovább olvasom  
Cimkék: interim, IT, projekt
Vállalatirányítás és HR a felhõbõl?

2010.07.10. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


HR folyamatok

Nagyvállalatokon edzõdött vezetõk és HR-esek rémálmaiban idõnként elõjönnek azok a sok évig tartó, rengeteg pénzt és erõforrást felemésztõ projektek, amelyekben valamelyik vezetõ vállalatirányítási informatikai rendszert és annak HR moduljait vezették be. Az eredmény sok esetben a túlbonyolított és lassú folyamatokban, átláthatatlan táblázatokban és elektronikus ûrlapokban, használhatatlan kimutatásokban, és megnövekedett létszámban, valamint magas mûködési költségekben mutatkozik meg.


tovább olvasom  
Cimkék: interim, IT
Üzleti intelligencia a HR-ben

2010.06.13. (1 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


A szervezeteknek az egyik legfontosabb "eszközük" az ember és az egyik legnagyobb költségtételük az emberi erõforrások költségei. Ezt sokan tudják, vallják.

Azok a vezetõk már sokkal kevesebben vannak, akik összefüggéseiben átlátják, hogy a legfontosabb erõforrások hogyan járulnak hozzá az üzleti stratégiához és teljesítményhez. Hogyan tervezzék, hogyan fejlesszék a kompetenciákat és a kapacitásokat? Hogyan tûzzenek ki konkrét, mérhetõ célokat, és hogyan mérjék az emberek teljesítményét? Akik a technológiai erõforrások fejlesztésébe történõ beruházásokról számszerû megtérülés-elemzés alapján döntenek, hogyan tudnak az emberi-szervezeti erõforrások fejlesztésekor hasonló elemzések alapján dönteni?

tovább olvasom  
Cimkék: üzleti intelligencia, interim
Személyes márkánk és kapcsolataink, vagy nem az a fontos, te kit ismersz, hanem az, ki ismer téged

2010.05.21. (1 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Gondolom jópáran az olvasók között pályakezdõként tapasztalták, hogy azok az évfolyamtársak, akik erõs kapcsolatrendszerrel rendelkeztek, hamarabb és jobb álláshoz jutottak, mint azok, akik pályázatokkal bombázták a toborzó cégeket. Valójában itt is, mint sok más esetben is a hatékonyság elve érvényesül: kevés, de jól irányzott pályázat a megfelelõ kapcsolaton keresztül eredményesebb, mint szétszórni a pályázatunkat mindenhová, hogy valami majd csak akad. Valójában az utóbbi is az elhelyezkedést szolgálja, de a tudatos álláskeresést, pozícionálást, és ezzel személyes márkánk építését csakis a jól irányzott pályázataink segítik.

tovább olvasom  
Cimkék: interim, blog
Fejlesztésrõl mesterfokon

2010.05.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Az alábbi gondolatokat egyik nagy tiszteletben álló és tapasztalatokban bõvelkedõ kollégám írta, melyet ezúton megosztok Önökkel.  Úgy vélem, sokan vágynak valódi átélésre a tréningek kapcsán, szeretnék érezni, valóban beépült a tudás, megértik, hogyan kapcsolódik a munkájukhoz és személyes hatékonyságukhoz, és sikerrel alkalmazzák a mindennapokban is. Ezen felül alig várják, hogy újra hasonló programokon vehessenek részt, melyek mind egyéni szükségleteiket, mind az üzleti igényeket lefedik. Ezen világos üzleti szemléletet képviseli Dr. Kiss-Dózsai András, melyet hétrõl-hétre megoszt majd Önökkel a továbbiakban, egyidejûleg a tréning - fejlesztés, és üzleti tanácsadás területén is valódi áttörést hozva.

tovább olvasom  
Cimkék: tréning, coaching, interim
Elõkészületek személyes márkánk építéséhez

2010.05.08. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


A legtöbb ember tudatosan készül a pályájára, és erõfeszítéseket tesz gyermekkori álma megvalósítására: orvos, ügyvéd, tanár, vállalatvezetõ, vagy más szeretne lenni. Idõt és pénzt nem sajnálva lelkesedéssel és szenvedéllyel vetik bele magukat a tanulásba, a szakma elsajátításába, és még az olykor nehéz idõszakokon is könnyedén átlendülnek céljaikat szem elõtt tartva.  Miért történik az oly sokukkal mégis, hogy munkájukat tisztességesen elvégezve beleszürkülnek a tömegbe, kicsi klientúrát építenek, és személyes brandjük, megkülönböztetõ jegyük nem lesz? Ezt már korántsem tudatosan élik meg, talán sok idõt, energiát nem is fektetnek bele, és saját maguk márkája beleolvad egy kórház, egy iskola, egy ügyvédi iroda vagy egy igazgatótanács közösségébe. A kulcsszó itt is, mint mindenütt: Cél.

tovább olvasom  
Cimkék: interim, personal branding
Innováció a vállalati HR területén – üdvözöllek a klubban!

2010.05.04. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interimAz emberi erõforrás területen dolgozó szakemberek manapság jóval több kihívással találják magukat szembe munkájuk során, mint korábban valaha. Megfelelni az üzleti igényeknek, a jog hálójában boldogulni, mind elvárás, úgy mint a belsõ ügyfeleknek, a vezetõknek és a munkatársaknak színvonalas szolgáltatást nyújtani. Mindemellett a humánus HR-es szerepet is igyekeznek erõsíteni, de egyben vérprofi üzletasszonyként / üzletemberként is funkcionálni. A szakmai megfelelés, a teljes szervezet kiszolgálása nagy stresszt ró a lelkiismeretes, szakma fejlõdését szem elõtt tartó, és munkája iránt elkötelezett HR munkatársban, és mégis sokan azt érzik, ez valahogy mégsem az igazi.
tovább olvasom  
Cimkék: hr, innováció, interim, konferencia
Személyes márka

2010.04.19. (2 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]Mi a márka?

Mennyit ér egy üveg barnás-feketés cukros víz? Önmagában nem sokat. És piros alapon fehér betûkkel felcímkézve? A világ legismertebb márkája lehet.

Egy tejipari melléktermék megcukrozva, csokiba mártva szintén nem ér sokat. Fehér alapon piros pöttyös csomagolásban viszont a lekedveltebb márka hazánkban.

A régi mondás szerint a jó bornak is kell a cégér. A vásárlási és sok más döntéseink leginkább érzelmeken és más kvalitatív jellemzõkön alapulnak. A cégér, a márka különbözteti meg legerõsebben az egyik terméket a másiktól. Érzelmi, hangulati hatást kelt. Hosszú távon megalapozza a cég kommunikációját önmagáról és a termékrõl. Ezért a márka felépítése, megalkotása is hosszú folyamat, amely sosem ér véget.

A márka azonban nem azonos a márka-identitással. A márka megfoghatatlan, és azt mondja el a cégrõl, kinek gondolja magát és milyen értékekért áll ki. A márka-identitás portfolió olyan megfogható elemekben testesül meg, mint például a névjegykártya, a weboldal, a prezentációk, az ismertetõ brosúrák, a hirdetések, az üzletek kialakítása, és persze a logó. A márka nem egy logó, de a márka logója talán a legfontosabb azonosító jegye, amellyel egy pillantás alatt meg tudjuk különböztetni, fel tudjuk ismerni.

A márka egy ígéret. A professzionális és személyes termék, szolgáltatás, törõdés ígérete. A márkával kapcsolatban hasonló kérdéseket teszünk fel magunknak, mint amikor egy barátról, vagy egy munkatársról gondolkodunk. Vajon megbízható? Õszinte? Jól fogom magam érezni vele? Bízhatok benne? Rábízhatom, ami nekem fontos?

tovább olvasom  
Cimkék: interim, management, brand
Az Interim Menedzser személyes brandje

2010.04.02. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


self brandingAhogy egy vállalat brandje garanciát jelent a terméke, szolgáltatása minõségre és színvonalára, úgy az interim menedzser személyes márkája is védjeggyel látja el munkáját. A személyes márka egyik legfontosabb szerepe az, hogy megkülönböztesse az egyént a többi embertõl, és egy olyan tartalmi töltetet adjon neki, amely hitelessé teszi a tevékenységében. Hogy ne beszéljek rébuszokban, lássunk néhány példát a világban. Gondolom, senkinek sem kell bemutatni Brian Tracy-t vagy Dale Carnegie-t. Mindkettõ a saját személyével – személyes életmûvével – garantálja azt a sztenderdet, amely idõközben intézményesült, és a világon szinte bárhol elérhetõ kollégáik, képviselõik által.  A minõséget tehát az õ nevük és személyük garantálja, még akkor is, ha a tréninget, programot nem õk személyesen nyújtják.
tovább olvasom  
Cimkék: interim, self branding
HR és a Balanced Scorecard

2010.03.03. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Balanced ScorecardAz elõzõ bejegyzésemben a teljesítménymutatókról 
és a HR folyamatainak mérhetõvé tételérõl írtam, és
megígértem, hogy részletesebben írok a Balanced Scorecard témakörérõl.
Összehangolt mutatószám-rendszereket
(dashboard, scorecard) már több mint 100 éve alkalmaznak vállalatok,
szervezetek teljesítményének komplex mérésére. A mai értelemben
vett Balanced Scorecard közvetlen elõdjét 1987-ben az Analog Devices
félvezetõgyártó cégnél vezették be. Az 1990-es évek elsõ felében
bevezetett és tökéletesített scorecard-okkal szerzett tapasztalatait
írta meg Kaplan és Norton az 1996-ban kiadott „The Balanced Scorecard”
címû, azóta klasszikussá vált könyvükben.
tovább olvasom  
Cimkék: hr, BSC, interim
Az interim munka

2010.02.19. (1 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interimAz interim menedzsment elvi kereteirõl korábban írtam, most azonban néhány praktikus ismeretet szeretnék megosztani az olvasókkal. Hogyan lesz valakibõl interim menedzser? Hol tartanak nyilván? Hogyan találja meg egy cégvezetõ az interim menedzsereket? Mibõl válogathat? Mivel jár az interim menedzsment státusz? Lássuk sorjában:

tovább olvasom  
Cimkék: interim, hr
Projekt Menedzsment alkalmazása vállalati HR-en

2009.12.07. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Múlt héten egy konkrét emberi erõforrás interim megbízás során végzett munka bemutatását ígértem, melyben a projekt menedzsment lényege is átszûrõdik.
Adott egy néhány éve létrejött szolgáltató központ néhány ügyféllel, ahol a csoportok ügyfélvonalon szervezõdnek.  A vállalat fiatal munkavállalókból áll, és lapos szervezetbe kerülnek, ahol – mint bármely más vállalatnál – a közép – és magas szintû pozíciókat betöltõ vezetõk viszonylag stabilak, míg a telefonos munkát végzõ munkatársak állandó mozgásban vannak.  Ez utóbbi jelenség számokkal megtámogatva kb. 50-60% éves fluktuációt jelent, ami igen nehéz terhet ró egy szolgáltatás orientált, és ügyfelei felé 24 órában maximális teljesítményt ígérõ cégre.Az odaérkezõ interim HR menedzser elsõ gondolata az lehet: rossz a kiválasztás, nem a megfelelõ emberek kerülnek szervezetbe. Alaposabban vizsgálatot kíván azonban a menedzsment és a tulajdonosok: pontosan szeretnék tudni az elvándorlás okát, és arra megvalósítható és eredményt hozó javaslatokat várnak.  Ezen a ponton érdemes megfontolni a célok megfogalmazását, egy projekt csapat létrehozását, és az idõkeret megjelölését.

tovább olvasom  
Cimkék: interim menedzsment, HR projekt menedzsment, HRM
Interim Menedzsment – alapvetések

2009.11.24. (1 db hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


interim menedzsmentManapság egyre elterjedtebb az Interim Menedzsment kifejezés, és számtalan tanácsadó cég kínál egyéb tevékenysége mellett interim menedzsment szolgáltatást, vagy Interim Menedzser közvetítést. A következõ rövid összefoglaló az Interim Menedzsment fogalomvilágába kalauzolja az olvasót.

Egy vállalat megfelelõ mûködésének fenntartása érdekében Interim Menedzsert fogadhat, és mint alternatív erõforrást használja néhány tipikus helyzetben. Klasszikus eset, amikor a egy cég tapasztalt menedzsert vagy tanácsadót “alkalmaz” egy határozott idejû projektre, vagy meglévõ alkalmazott helyettesítésére, esetleg menedzserváltás “interregnum” idõszakára. 
tovább olvasom  
Cimkék: interim management, hr, HRM
Hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok

2009.06.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Egy komplex ajánlatkészítés során (online, offline hirdetés portfolió, fejvadászat, interim management, komplett csapat kiválasztás, keresés és felépítés) felmerült bennem pár kérdõjel. Miért nincs Magyarországon hagyománya az Interim Managementnek? Miért van az, hogy általában válságkezelés, változásmenedzsment, projekt megvalósítás, idõszakos hiánypótlás esetén keresik csak õket?

tovább olvasom  
Cimkék: interim management, válság
Témakörök
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)