Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarorszg
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Témakör: válság

Mérgezõ érzelmek a munkahelyen 1. – A bizonytalanság

2011.11.21. (Nincs hozzászólás) [szerző: Schoner Vera]


Ahogy arra a beharangozó írásban is utaltam, mérgezõ érzelmeken a bennünk vagy környezetünkben feszültséget generáló, munkánkra vagy munkakapcsolatainkra valamilyen negatív hatást gyakorló érzelmeket értem. Mindezek közül egy és a gazdasági válság mélyülésével, illetve a társadalmi és politikai változások alakulásával egyre aktuálisabb érzelem a bizonytalanság.

tovább olvasom  
Cimkék: bizonytalanság, stressz, válság, depresszió
A nemzetközi helyzet fokozódik!

2010.01.22. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Szomorú statisztikát közöltek le az online gazdasági portálok pár napja. 2009-ben 44%-kal nõtt a végelszámolások száma 2008-hoz képest és összesen 14,002 vállalkozás volt érintve, míg a felszámolások száma elérte a 15 ezret, ami 30%-os bõvülést jelent 2008-hoz képest.
Kik voltak az érintettek? Az eljárás alá vont vállalkozások döntõen a 20-300 milliós ft forgalmú magyar tulajdonú kis és közepes cégek közül valamint a mikrovállalkozások körébõl kerültek ki. Az építõipari cégek érintettsége nem meglepõ. A válság egyrészt õket érintette leginkább, másrészt itt található a legtöbb olyan magyar KKV szektorban tevékenykedõ vállalkozás, akiknek nincsenek tartalékai és máról holnapra élnek. Meglepetés, hogy a fizetésképtelenségi eljárások 24%-át kis-illetve nagykereskedelmi cégek tették ki.
tovább olvasom  
Cimkék: Válság, KKV, átszervezés
Csöbörbõl vödörbe?

2009.12.03. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


                               Júniusban muszáj volt kiírni magamból megdöbbenésemet a GM-Opel eladás kapcsán, és csak remélni tudtam, hogy bölcs döntés születik és megOpelmenekül az Opel autógyár. ( Darwin Díj vagy józan átszervezés)
A történet meglepõ és mulatságos fordulatokat vett és lassan a végéhez közeledik. Mivel emberi sorsokról beszélünk ezért nincs kedve nevetni az embernek. Szóval eladás helyett jelentõs leépítés lesz, mert az utolsó pillanatban a GM meggondolta magát és mégsem adta el a Magna (orosz/kanadai)konzorciumnak kedvenc európai leánykáját.
tovább olvasom  
Cimkék: Válság, változásmenedzsment
Almát-almával, körtét-körtével…

2009.11.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Teljesítményértékelés...vagyis "hasonlót a hasonlóval hasonlíts össze fiam" hallottuk már az örök érvényû igazságot mindannyian. De mi van akkor, ha az élet úgy hozza, hogy az ember abba a dilemmába kerül, hogy össze kell hasonlítania almát a körtével? Vagy saját maga tûzi ki célul "önként és dalolva", mint ahogy teszi azt, a HR Oscar 2009 rendezvény, ahol keresik a 2009-es év legjobb válságkezelõ szakemberét.

Természetesen ilyenkor próbálhatjuk kvantitatív módon, bizonyos sarokszámok meghatározásával mérni a mérhetetlent, vagy kvalitatív módon, a szubjekció bélyegének kockázatát magunkra vállalva, az egyes esetekben nyújtott teljesítményeket hasonlítjuk össze.
Akárhogy is lesz, a zsûrinek nem lesz könnyû dolga…

tovább olvasom  
Cimkék: konferencia, teljesítményértékelés, válság, kulcsember, hálózatkutatás
Válság és változás

2009.08.27. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


A válság kapcsán arra hívom a kedves olvasót, hogy gondolkodjunk együtt és játszunk le magunkban két forgatókönyvet. Elõször legyünk optimisták és utána realisták. Optimistaként induljunk ki abból a feltételezésbõl-amit sokan már szinte biztosra vesznek- hogy a tengerentúlon idén véget ér a válság. Ebbõl kiindulva jogosan számíthatunk arra, hogy 2010 közepére a recessziónak vége lesz itthon és a magyar gazdaság elkezd növekedni. Folytatva ezt a rózsaszínû víziót könnyû megjósolni azt, hogy a válságot túlélni képes kis és közepes méretû vállalkozások számára olyan pörgés várható majd, amire régen volt példa. Kik lesznek a válságot követõ idõszak szerencsés nyertesei?
tovább olvasom  
Cimkék: válság
Válság - Cafepedia blog

2009.08.27. (Nincs hozzászólás) [szerző: Cafepedia]


Ez a blog egy technikai blog, ami azt jelenti, hogy egy másik blogban használt fogalom megértését támogatja. Itt találod meg a támogatott blogot.

Magyarországon a jelenleg is elmélyülõ gazdasági válság 2008 õszén kezdõdött egy pénzügyi válsággal, melynek során jelentõsen zuhantak a tõzsdei árfolyamok és a forint árfolyama jelentõsen gyengült. Ezzel párhuzamosan meggyengült a befektetõi bizalom az országgal szemben és a magyar kormány kénytelen volt 25 milliárd dollárnyi hitelt felvenni a Valutaalaptól, az EU-tól és a Világbanktól az ország fizetõképességének megtartása érdekében. A válság következtében 2009-ben a magyar GDP elõreláthatólag 6%-kal csökkenhet. Ennek fõ oka az export és az ipari termelés zuhanása és azon belül is az építõipar, az export orientált magyar jármûipar, gépgyártás visszaesése. Közgazdászok és elemzõk szerint a recesszió leghamarabb 2010-ben érhet véget.
Itt visszatérhetsz a blog további olvasásához
tovább olvasom  
Cimkék: cafepedia, válság, recesszió, GDP
A tervezett véletlen hatása

2009.08.25. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Több mint négyszázötven éve, 1541 októberében egy több száz hajóból és több tízezer harcosból áll gyõzelemre ítélt keresztény flotta hajózott ki Palma de Mallorcából, hogy elfoglalja az oszmánokat szolgáló kalózközpontot, Algír városát. A segítséget hiába remélõ pár ezer védõ számára e hatalmas haderõ, amelyet ráadásul a kereszténység feje, V. Károly császár vezetett, a létezõ legnagyobb fenyegetést jelentette. Úgy tûnt, hogy a partra tett haderõt senki sem tudja megállítani és pár nap alatt e jelentõs város keresztény kézbe kerül. Miközben a csapatok hozzákezdtek a város bekerítéséhez, egy váratlan vihar csapott le a flottára és nem egészen egy nap alatt a flottának majdnem a fele, mintegy 150, élelemmel, lovakkal, utánpótlással, fegyverekkel teli hajó süllyedt el. Sok hajó csak azáltal menekült meg, hogy az összes túlsúlyt, elsõsorban a nehéz ágyúkat, lõporos hordókat, lisztes és kétszersültes zsákokat, lovakat a vízbe hajították. A diadalra ítéltetett sereg pillanatokon belül éhezõ, szenvedõ, a természeti erõknek végtelenül kitett szervezetlen hordává vált, amely a puszta túlélésért küzdött.
tovább olvasom  
Cimkék: válság
Az élet nem egy habostorta!

2009.07.02. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


Néhai Virág elvtárs fenti idézete a Tanú címû magyar filmbõl már klasszikusként
hat. Sajnos most jogos idézni a klasszikust. Az “imperialista nagytõke” laza
finanszírozási és kötvény-kibocsátási szabályai miatt itt a gazdasági válság és
cégek százai szûnnek meg vagy csõdeljárás fenyegeti õket.
tovább olvasom  
Cimkék: válság, leépítés
Válság pozitív hatása

2009.06.22. (5 db hozzászólás) [szerző: ]


Nehéz helyzetben a legtöbben hajlamosak vagyunk a dolgoknak csak a rossz oldalát látni, ami valamennyire természetes. A válság azonban lehetõséget is kínál, álljon itt erre egy történet, amely megjelent a Világgazdaság egyik februári számában is.
tovább olvasom  
Cimkék: válság, humánátvilágítás, pozitív
Darwin díj vagy józan átszervezés?

2009.06.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


2009 tavaszán már egy jóllakott óvodás sem csodálkozik azon a híren, hogy a nagy General Motors csõdbe ment és átszervezés elõtt áll. Azon sem lepõdünk meg, hogy az amerikai anya német leánykája -az Opel- eladósorban van. Hol van már 1991, amikor majdnem szentté avatták hazánkban a GM-Opel kettõst a szentgotthárdi gyár alapítása után. Változnak az idõk!
tovább olvasom  
Cimkék: válság
Hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok

2009.06.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Egy komplex ajánlatkészítés során (online, offline hirdetés portfolió, fejvadászat, interim management, komplett csapat kiválasztás, keresés és felépítés) felmerült bennem pár kérdõjel. Miért nincs Magyarországon hagyománya az Interim Managementnek? Miért van az, hogy általában válságkezelés, változásmenedzsment, projekt megvalósítás, idõszakos hiánypótlás esetén keresik csak õket?

tovább olvasom  
Cimkék: interim management, válság
Válságban is pozitív párbeszéd

2009.06.09. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Az egyik kollégám nemrégiben egy irányított hangvételû kérdést tett   fel nekem, amivel jelen
helyzetérõl alkotott véleményét fejezte ki a közös munkával    kapcsolatban:
"Miért van folyton az az érzésem, hogy jókor vagyunk jó helyen?" 
Erre a válaszom a következõ volt: "Azért, mert velem dolgozol együtt." 
Mesélj Te is ennél motiválóbb párbeszédrõl.
tovább olvasom  
Cimkék: válság, motiváció, pozitív párbeszéd
Hogyan kommunikál válságban egy jó vezetõ?

2009.06.09. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


A párom mesélte, hogy a cégének a tulajdonosa összehívta tegnap a csapatot és a cég helyzetérõl, problémáiról és a lehetõségekrõl beszélt nekik részletesen. Nagyon meg voltak ijedve, hogy milyen bejelentés fog következni ez után, hiszen mindenkinek ott a hitel, meg a gyerekek…
tovább olvasom  
Cimkék: válság, leépítés
Tömeges munkaerõ felvétel

2009.05.11. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


„Február elején még 400 saját állományú dolgozója elküldését jelentette be a Flextronics zalaegerszegi gyára, ám most újabb állásokat kínál. Az üzembe 200 operátort (gyártósori összeszerelõt) vesznek fel. A cég a most 3,500 fõ körüli létszámot egy új vevõje számára frissen kifejlesztett termék kapcsán bõvíti.” – írta  HR Portál május 8-án. Válságos idõkben mindig kiéhezve várjuk a jó híreket. Végre nem az elbocsátásról szól a sajtó, hanem valahol tömeges munkaerõ felvétel zajlik.
tovább olvasom  
Cimkék: válság, munkaerõ felvétel, bérgyártás
Témakörök
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, ért hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapk, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, bels kommunikáció, bels jellt, benchmark, brek s juttatsok, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerzdés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegrz, egszsgmegrzs, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elkötelezdés, emberi erforrás, EMCC, empátia, English, erforrás, Eric Berne, esélyegyenlség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-n, fókusz, Facebook, Fata Lszl, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal él, fogyatékkal élk, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jöv, jöv kutatás, jegyzetelés, Jv, Julia Foster-Turner, junior, Juttatsok, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kivlaszts, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, kls jellt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei Andrs, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motivci, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaer, munkaer felvétel, munkaerpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkltati gondoskods, munkltati hozzjruls, munkanélküliség, munkaszerzdés, munkatárs, munkavállaló, Munkavllali lmny, mystery consumer, mystery shopping, nk, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdjpnztr, nyugdjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, sztnzs, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaid, recesszió, Referencia, referencia ellenrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szab Zsfia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejldés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejleszts;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelsségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény elrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezs, testbeszéd, teszt, TM, Toborzs, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, vltozsmenedzsment;, vltozsok, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezet, vezet kiválasztás, vezeti felelsség, vezeti identitás, vezetsfejleszts, vezeti kivlaszts, viselkedés, viselkedés elrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Forrószék archívum : válság
2009 legjobb válságkezelõ HR szakembere
2009.11.18


Blog témakörök
 Coaching - Trning - rss feed
 Humn forrsok - rss feed
 Munka-magnlet - rss feed
 Szervezet-fejleszts - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadóink: Online marketing tanácsadóim: ISti (Internet Stratégia Tervező Iroda)