Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Témakör: coaching

Coaching Határok Nélkül 2. évad

2012.06.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: Vojnits Bálint]


2012. szeptembere és 2013. júniusa között indul a Coaching Határok
Nélkül 2. évadja. Hónapról hónapra, elõre tervezett módon a
legkülönbözõbb témák kerülnek napirendre érdekes elõadók tálalásában.

Ebben az évedban nõi elõadókkal is találkozhatunk, számos ismert könyv írója, elismert szaktekintély látogat el szakmai pályafutásuk alatt elõször Magyarországra, úgy mint ....
tovább olvasom  
Cimkék: Coaching határok nélkül
Frank Bresser 2.0

2012.02.09. (Nincs hozzászólás) [szerző: Vojnits Bálint]


Nagy kíváncsisággal készültünk a Coaching Határok Nélkül elõadássorozat következõ alkalmára, amire február 6-án került sor. Az idei tendenciának megfelelõen sarkvidéki idõjárású napon Frank Bresser beszélt a vállalati coaching-ban rejlõ lehetõségekrõl. Pontosabban nem csak beszélt róla, hanem mûhelymunka jellegû feladatokkal igyekezett minél inkább bevonni a hallgatóságot a közös gondolkodásba.
tovább olvasom  
Cimkék: Frank Bresser, Coaching határok nélkül
Frank Besser 2012. február 6.

2012.02.01. (Nincs hozzászólás) [szerző: Vojnits Bálint]


Február 6.-án Frank Bresser gyakorlati megközelítésû,
csoport munkával ötvözött elõadásával folytatódik a „Coaching Határok Nélkül
nemzetközi rendezvény sorozat. A weboldalon lehet jelentkezni. Témája a coaching bevezetése a szervezetbe és a
sikeres coaching program titka. Érdemes idõt szánni az eseményre. Mi ott leszünk.

Készítettünk egy interjút Mr. Frank Besserrel és Ábri Judittal a rendezvény fõszervezõjével.
tovább olvasom  
Cimkék: Frank Bresser, Coaching határok nélkül
A megoldásközpontú paradigma szerepcentrikus szemmel

2011.12.06. (Nincs hozzászólás) [szerző: Aszalós Péter]


A megoldásközpontú coaching lényege, hogy a coach a kliens figyelmét folyamatosan a vágyott jövõ jelentette célon tartsa. Minden felmerülõ impulzust a jövõ elérésének szolgálatába állít. Így folyamatosan önti az energiát a megoldásba.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, szerepcentrikus megoldás, megoldásközpontúság
A grafikus jegyzetelés és facilitálás

2011.11.25. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Vendégszerzõk Stenner Szilárd grafikus - tanácsadó - coach, a grafikus jegyzetelés és facilitálás hazai propagátora, az ezzel foglalkozó Grafacity Kft. ügyvezetõje.
tovább olvasom  
Cimkék: grafika, jegyzetelés, coaching
Tréning, coaching vagy interim?

2011.10.22. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


HR-esként sokszor felmerül a kérdés, hogy megtérül-e egy képzés, kiket küldjünk el rá? Kötelezõ jelleggel, vagy csak jutalom formájában alkalmazzuk-e? Egyáltalán melyik az eredményesebb, a tréning, vagy a coaching?
tovább olvasom  
Cimkék: interim, tréning, coaching
Mellékvágányon - A karrier coaching kockázatairól

2011.07.07. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Pár éve egy szakmai útelágazás elõtt Feldmár András gondolatai segítettek abban, hogy „jól döntsek”. Valahogy így szólt az üzenet: „Ha egy réten járva, a fûben egy fuldokló halra bukkansz, ne terápiába vidd, hanem dobd vissza a legközelebbi folyóba”. Szerencsés voltam, én megtaláltam a patakot…
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, karrier, Flow
A coaching tevékenység vagy szakma?

2010.11.10. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Coaching - Interjú - Koczka TeréziaTöbbek közt erre próbál választ találni Vojnits Bálint, Koczka Teréziával a 2010. november 17-én reggel 9 órakor kezdõdõ forrószék élõ videó beszélgetésben.
Koczka Terézia azon emberek egyike a magyar coach életben, aki évek óta részese annak a folyamatnak ami egységes mértékrendszer, akkreditáció mentén próbálja a coachingot és a coachokat elfogadottá tenni a szakma és a piac szemében egyaránt. Ennek az egyik legismertebb ilyen tömörülése az ICF, melyrõl korábban már cikkeztünk a HR Cafe hasábjain. Teri volt az aki elsõként írt nálunk egy másik szervezet az EMCC születésérõl. A forrószék apropója többek közt ezzel is kapcsolatos, ugyanis a Vezetõ Kultúráért Kht. szervezésében egy szakmai fórum témája hasonló kérdéseket tárgyal, mint például:
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, ICF, EMCC, forrószék
Coaching irányzatok összecsapása

2010.09.29. (1 db hozzászólás) [szerző: Vojnits Bálint]


coachingA HR Cappuccino keretein belül került sor, a coaching irányzatok összecsapásának elsõ mérkõzésére. A ringben Komócsin Laurát és Mérõ Lászlót üdvözölhette a harcra kiéhezett közönség. Nem is várhatunk mást egy ilyen cím alatt megrendezett esemény közönségétõl. Hogy mit történt pontosan?
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, hr
Vezetõk is tanulnak a coach anekdotákból

2010.08.17. (2 db hozzászólás) [szerző: ]


coachingSok érv szólt amellett, hogy közreadjuk a coach anekdotákat. Egyrészt mert a coach képzéseinken a hallgatóink nagyon szeretik, ha „sztorizunk”, mert sokat tanulnak belõle hogyan csinálják jól, vagy épp hogyan rontottak el egy-egy helyzetet a már tapasztalt coachok. De ha csak ez lett volna a cél, akkor beillesztettük volna a tanrendbe és nem adattuk volna ki.

A másik gondolat ami vezérelt az volt, hogy a coaching szakmát kicsit összefogjuk, összehozzuk, más a coahing piac többi meghatározó szereplõivel is. Több mint 40 coachtól, tanácsadótól kértünk, illetve kaptunk anekdotákat és ezek közül válogattuk ki a legtanulságosabbakat, így 21 szerzõtõl található írás a könyvben, ezért amikor felkértek, hogy írjak pár szót róla nem éreztem azt, hogy „önfényezés” lenne, mert én csak egy részét írtam.

A fõ cél viszont az volt, hogy a coaching túlmisztifikálását csökkentsük. Én már teljesen elégedett lettem volna azzal, ha az ajánlás írásra felkért vezetõk azt mondják, hogy tetszett nekik, mert most már látják, hogy milyen hasznos is a coaching. De ezen kívül mást is írtak, amit nem vártam: tanultak belõle és magukra ismertek...
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, könyv
Hurrá, itt a nyár?

2010.06.30. (1 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


coachingElkezdõdött a nyár - már ami az óvodák, iskolák nyitva tartását illeti. Sok családban felmerül hát a kérdés, mi legyen a gyerekekkel, hogyan oldjuk meg a nyári szünetet.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Mire van idõnk?

2010.06.09. (1 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


coachingÉrdekes és gyakori kérdés felvetéssel találkoztam ma. Az egyik partnercégünk vezetõjével beszélgettem arról, hogy hogyan lehetne javítani a cég hatékonyságát. Természetesen hamar azon vezetõkre terelõdött a beszélgetésünk, akiket én is ismerek.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Fejlesztésrõl mesterfokon

2010.05.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: Antal Melinda]


Az alábbi gondolatokat egyik nagy tiszteletben álló és tapasztalatokban bõvelkedõ kollégám írta, melyet ezúton megosztok Önökkel.  Úgy vélem, sokan vágynak valódi átélésre a tréningek kapcsán, szeretnék érezni, valóban beépült a tudás, megértik, hogyan kapcsolódik a munkájukhoz és személyes hatékonyságukhoz, és sikerrel alkalmazzák a mindennapokban is. Ezen felül alig várják, hogy újra hasonló programokon vehessenek részt, melyek mind egyéni szükségleteiket, mind az üzleti igényeket lefedik. Ezen világos üzleti szemléletet képviseli Dr. Kiss-Dózsai András, melyet hétrõl-hétre megoszt majd Önökkel a továbbiakban, egyidejûleg a tréning - fejlesztés, és üzleti tanácsadás területén is valódi áttörést hozva.

tovább olvasom  
Cimkék: tréning, coaching, interim
Fordított kulturális sokk

2010.05.04. (2 db hozzászólás) [szerző: Nagy-Hegyi Richárd]


Kulturális sokkA vulkáni aktivitás miatt a tervezettnél hosszabb ideig volt szerencsém egy háborítatlan szigetvilágban tartózkodni a családommal. Pihentünk, élveztük a napfényt az Óceánt és a kellemes légkört. Az emberek mosolyogtak és tartós szemkontaktusra a válasz "Hello, how are you?"-ból indított beszélgetés volt. A zebrához érve az autók lassítottak és türelmesen várták, hogy átkeljünk. A pálmák mellett, ilyen és ehhez hasonló élmények fémjelezték, hogy nem Kelet-Európában vagyok. Idáig ez egy klasszikus munka-magánélet rovatba illõ poszt is lehetne. Hogy miért ide írom? Mert hazajöttünk majd 3 hét után és a vártnál is nehezebben ment a hétköznapokba való visszarázódás. Mint azt néhány nap múlva megtudtam, ízelítõt kaptam abból, mit is érez egy hazánkba érkezõ expatrióta. Sõt azt is megtudtam, hogy amellett, hogy erre külön szakirodalom is létezik, egy külön coaching tevékenység is szakosodott.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, kulturális sokk
Story telling coaching

2010.02.19. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


Van már mindenféle coaching. Life-coaching, Felsõvezetõi-coaching, Karrier-coaching, Ontológiai-coaching...  és most egy új: Story telling coaching.
Story telling tréningek nem újak, már húsz éve is voltak Nyugat-Európában, de amióta a coaching megkezdte térhódítását, rájött a piac, hogy ez klasszikusan az a téma, amit jobban lehet coachinggal, mint tréninggel támogatni. 

Ha az olvasó még mindig nem érti mi is ez az egész, írok pár példát kiknek szoktak segíteni.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Milyen coachingot akarnak egyes vezetõk?

2010.01.27. (1 db hozzászólás) [szerző: Kiss György Ádám]


coachingCoachként a fejlesztés, fejlõdés fontos számomra, de hogy lehet az, hogy ezt nem minden vezetõ akarja?

Egy friss élményemet szeretném megosztani Veletek: dolgoztam nemrég egy energetikai cég vezetõivel és ami döbbenetes volt számomra, hogy az öt fõs vezetõi csapatból csak ketten akartak a saját fejlõdésükkel is foglalkozni, a szervezet átalakítását mindannyian nagyon támogatták és ezért kérték a coachingot is, de azt, hogy ez összefüggésben van egy belsõ fejlesztéssel, azt már nem fogadták el.

Ez a mozzanat indította el a gondolataimat.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Mire jó a pszchodráma a coachingban?

2010.01.13. (Nincs hozzászólás) [szerző: Kiss György Ádám]


Többen kérdezték tõlem, hogy a pszichodráma, monodráma technikák hogyan használhatók a coachingban?
pszichodráma, coaching
Egyáltalán, mire jó a pszichodráma?

Jakob Levi Moreno, a múlt század elején fejlesztette ki a módszert. 1925 - tõl Amerikában már hatékonyan használta gyógyító eljárásként, majd pszichoterápiává érlelte.

A pszichodráma alapdefiníciója szerint: belsõ lelki történéseink megjelenítésének módszerérõl van szó, de ez így nem sokat jelent. Sokszor dolgozunk nonverbális kommunikációs elemekkel is a coaching során. Sokszor fontosabb - több információt hordoz - a beszédnél a megjelenítés, az akció. Vagyis van létjogosultsága.

Mi a varázsa ennek a módszernek?
tovább olvasom  
Cimkék: pszichodráma, coaching
A ROSSZ kérdések - F. Várkonyi Zsuzsa

2009.12.16. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Várkonyi Zsuzsát újra és újra, bármilyen témában egy életre szóló élmény hallgatni nekem. Most sem volt ez másként.

Csak néhány gondolatot szeretnék itt kiragadni az elõadásából, melyek azt gondolom, hogy mindannyiunk számára meghatározóak lehetnek.

Hosszasan beszélt a kérdezés milyenségérõl. Arról, hogy egyáltalán mikor szabad és milyen típusú kérdéseket feltennünk, hogy melyek a jó és a rossz kérdések.
Jöjjön itt tanulságos listája a ROSSZ kérdésekrõl.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Határvonal coaching és terápia között

2009.12.04. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


coachingIsmét nagyon érdekesnek ígérkezik egy jövõ heti program az IFC Magyar tagozatának szervezésében szerdán megrendezésre kerülõ mûhelymunka, melynek téméja:

Határvonal coaching és terápia között
Vendég: Dr. F. Várkonyi Zsuzsa


Pszichológus, klinikai szakpszichológus, Mérei Ferenc tanítványa, a Gordon Training International kiképzõ trénere, a hazai Gordon-féle személyiségfejlesztõ és kommunikációs tréningek meghonosítója.


tovább olvasom  
Cimkék: coaching, terápia
Új a szûröm, a szögre van felakasztva

2009.11.28. (1 db hozzászólás) [szerző: Jószai Nóra]


Néhány hete írtam egy bejegyzést egy kísérleti csoport tapsztalatairól. Azon a csoporton sok gondolatindító mondat, érzés hangzott el. Ezek közül az egyik, hogy az ilyen zárt és strukturált csoportok hátránya, hogy a résztvevõk nem úgy viselkednek, mint az "életben" a játékszabályok és a meghatározott téma miatt. Ezzel részben egyet értek, részben nem. Kérdés, mit nevezünk az életünknek,  és a személyiségünknek hol a határa?  Elképzelhetõ-e, hogy egy adott játékban végig, egyetlen pillanatra sem mutatjuk meg valódi énünket?
Errõl az ismert népdal jutott eszembe. Lehet, hogy a személyiségünket, mint egy kabátot, szûrt bizonyos helyzetekben nem használjuk, hanem felakasztjuk az ajtó elõtti fogasra? Nem kellene ehhez minden energiánkat felemésztõ, folyamatos kontroll?
tovább olvasom  
Cimkék: csoport, személyiség, coaching, tréning
Madarat tolláról - Vezetõt coacháról

2009.11.25. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


Egy kocoachingnferencián feltették nekem azt a kérdést, hogy mitõl függ, hogy ki-kit választ coachának, mitõl alakul ki a kémia? Hasonló a hasonlót
választja, vagy az ellentétek vonzzák egymást coach és ügyfél esetében?

Hirtelen nem tudtam frappánsat válaszolni, mert ahogy végiggondoltam a korábbi ügyfeleimet nem találtam kategorizálási pontot, hogy milyen
típusúak az ügyfeleim, mert nagyon sokfélék....
tovább olvasom  
Cimkék: coach, coachee, coaching
Van katartikus kérdés?

2009.11.19. (2 db hozzászólás) [szerző: Kiss György Ádám]


coachingMúlt héten a Gallup University konferencián az IBS - ben találkoztam egy elõadóval, aki arról tartott elõadást, hogy csak kérdésekkel érdemes és hatékony valamit megtanítani...

Nagyon üdítõ és inspiráló volt az egész, késõbb azt kérdeztem az elõadótól és most önmagamtól is vagy éppen tõled, hogy van-e katartikus kérdés?
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Az agresszív nonkonformista fõnök és a rendszeretõ beosztott

2009.11.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


VezetõAz olvasók egy része valószínûleg dolgozott olyan vezetõvel, aki miután megérkezett a céghez és elfoglalta székét megpróbálta a korábban mindenki által betartott szabályokat és a vállalati politika „rá nem vonatkozó” részét semmibe venni. Mivel ilyenkor az önigazolás mûködik,ezért az új fõnök a régi szabályok helyett jó esetben újakat kreál vagy egyszerûen figyelembe sem veszi az elõírásokat. Abból indul ki fõnökünk, hogy utólag majd úgyis mindenki gratulál neki, hiszen a „hamarosan megvalósuló óriási üzleti megrendeléseknek köszönhetõen mindenki elégedett lesz. Ez a viselkedés, ami az agresszív nonkonformizmus jelenlétére egy jó bizonyíték, nagyon fontos egy cég jövõje szempontjából.
tovább olvasom  
Cimkék: szervezetfejlesztés, coaching
Outplacement coaching

2009.11.17. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


HR OscarNyár elején kérdezte meg egy SzTMSz vezetõ, hogy érdekel-e minket egy HR Oscar támogatása, zsûritagként való részvétel. Örömmel vállaltam el,hiszen úgy gondolom, ha ezzel is segítjük a szakmát, akkor már megérte. A szerdai programból több téma is érdekel, ezért terveim szerint már reggeltõl ott leszek. Rögtön az elsõ kereksztal téma: "Hogyan tovább...? Outplacement, mint megoldás" felkeltette az érdeklõdésemet. Ennek egyik oka, hogy éppen tegnap olvastam egy cikket, ami arról számolt be, hogy a karrier coachingot igénybevevõk 68%a válaszolta, hogy megérte a befektetett idõt, energiát. Részletek itt.
tovább olvasom  
Cimkék: konferencia, coaching, hr, outplacement
Outplacement és coaching?

2009.11.16. (1 db hozzászólás) [szerző: Bán Zsuzsanna]


outplacement hrcafe.euLeépitések, elbocsátások nap mint nap téma most. És egyre gyakoribb téma a coachingban is! Sokan kérdezik: nem túlzás ez? Nem pénzkidobás? Attól függ, hogy honnan nézzük. És éppen  ki kérdezi. Hogyan kapcsolódhat össze az outplacement és a coaching?

tovább olvasom  
Cimkék: konferencia, coaching, hr, outplacement
Te Gestalt-os, NLP-s vagy TA-s coach vagy?

2009.11.12. (2 db hozzászólás) [szerző: ]


coaching, coach5-6 évvel ezelõtt egy nagy, multinacionális vállalat HR igazgatója hívott be egy beszélgetésre. Elmondta, hogy õ már sokat olvasott a coachingról, de a cégénél még nem dolgoznak coachok és szeretne beszélgetni errõl a témáról. Nagyon értelmes kérdéseket tett fel, nagyon jó beszélgetés volt, de a végén feltette nekem azt a kérdést, hogy:


Te Gestalt-os, NLP-s vagy TA-s coach vagy?

tovább olvasom  
Cimkék: coach, coaching, gestalt, NLP, TA
Kompetencia vagy módszertan? II. rész

2009.11.11. (1 db hozzászólás) [szerző: Koczka Terézia]


kompetencia, módszertanA címmel kapcsolatos eszmefuttatás elsõ részében megosztottam a saját képzésemmel kapcsolatos dilemmáimat. Az én hibámból kicsit hosszú idõ telt el hallgatással, viszont örömmel láttam, hogy téma az oldalon, hogy vajon mi tesz valakit jó coach-csá, és hogy vajon ki mondja meg, mitõl jó coach az, aki akként határozza meg magát (mármint hogy azt írja a névjegyére).
     
Szeretném itt leszögezni, hogy nem vagyok birtokában a helyes válasznak – csak megkísérelem megosztani a témával kapcsolatos gondolataimat, dilemmáimat, tapasztalataimat. Alig várom, hogy mind többen csatlakozzanak a diskurzushoz – coachok, mentorok, szupervizorok, vezetõk, akiket már coacholtak és akiket még nem, kutatók, stb.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, ICF, EMCC
Specializáció vagy tudás szintézis?

2009.11.06. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


A polihisztorok ideje mondhatni régen lejárt, az iparban, a szolgáltató szférában, a kutatásban, így az orvostudományban is specializálódtunk. Ma már nem szívesen feküdnénk egy olyan sebész kése alá, akirõl úgy hírlik, hogy nagyon jó belgyógyász, reumatológus és bõrgyógyász is egy személyben, mert egyszerûen tudjuk, érezzük, hogy ez lehetetlen.
tovább olvasom  
Cimkék: Szervezetfejlesztés, coaching
Emberek közt hatékonyan

2009.11.04. (2 db hozzászólás) [szerző: Bán Zsuzsanna]


szupervízióMi is a szupervízió?
Bizony nem könnyû a kérdést röviden megválaszolni!
A szupervízió, a szupervizor ma már Magyarországon is ismert, használt szavak.
Jelentését azonban nem lehet egy-két szóval, egyszerûen megfogalmazni.
Multinacionális szervezetekben ugyanis, nálunk is, a “szupervájzor” egy pozíció és feladatkör, egyfajta minõségellenõr. Humán területeken viszont úgy mondjuk, hogy szupervizor és kétféle feladatot is jelenthet.
Egy belsõ tanácsadást, ellenõrzést, segítést, illetve egy külsõ, független tanácsadást, kisérést, támogatást.
A fogalom tehát régi, de a jelentése, a tartalma az utóbbi mintegy 100 évben folyamatos változáson ment át.
S mintegy három évtizede, hogy két modell alapján definiáljuk:
– az egyik az un. amerikai modell, amely szerint a szupervizor egy szervezet, hierarchia belsõ, tapasztalt tagja, aki kontroll funkciót tölt be, felelõs a szupervizált munkájának a  minõségért, a teljesítményért.
– a másik az un. európai modell ,amely szerint a szupervizor egy külsõ, pártatlan, független “szem”, segítõ-tanácsadó, aki nem része a hierarchiának, így a teljesítményért sem felelõs közvetlenül.

Ez utóbbi szakmai képviselõjeként, posztgraduális egyetemi oktatójaként
-    a képzés a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészkarának Pszichológiai Intézetében folyik -  a továbbiakban az európai modell szerinti szupervízióról osztanék meg néhány fontos gondolatot.


Mi tehát a szupervízió? Ami Európában kb.30 éve már önálló szakma, professzió is?

tovább olvasom  
Cimkék: szupervízió, szupervizor, coaching
Egy kísérlet

2009.10.29. (1 db hozzászólás) [szerző: Jószai Nóra]


kezekBizonyára említettem már, hogy szeretek új dolgokkal kísérletezni a munkáim során. Így történt ez a közelmúltban is, amikor egy tréningeken nem használt módszert kipróbálhattam egy vállalkozó szellemû, fejlõdni vágyó csapaton, melyrõl szívesen mesélek itt a HRCafe-n. Segítségükkel rengeteg tapasztalatot szereztem a szerepjáték, az önismeret és a mélyebb csoportdinamika létjogosultságáról a szervezeti környezetben. Ezeket osztanám meg veletek az alábbi sorokban. A módszert Adelheid Stein német pszichológus alakította ki azzal a céllal, hogy a szociális szférában dolgozó segítõk kezében legyen egy olyan csoportos módszer, mellyel klienseik segítségére lehetnek terápiás beavatkozás nélkül.


tovább olvasom  
Cimkék: csoportos coaching, szerepjáték, önismeret, szimbólum
Evolúció és szervezetfejlesztés

2009.10.29. (1 db hozzászólás) [szerző: ]


Pár hete egy szakmai konferencián találkoztam egy egyetemi emberrel, aki kutatásaival azt támasztotta alá, hogy az evolúció, a humánetológia és a genetika Darwinkimutathatóan közvetlen hatással van a ma mûködõ vállalatok mûködésére és ennek a gyakorlati életben is jelentõsége van a vezetéstudomány segítsége révén.
Merész és oktondi dolog lenne egy Ph.D. disszertáció tartalmát egy blogban röviden leírni, ezért csak néhány dolgot emelnék ki.
Abból indult ki a kutatás, hogy a humánetológia, mint evolúciós tudomány feltételezi, hogy az emberi viselkedés az evolúció terméke és az ember környezethez történõ adoptációjának az eredménye. Izgalmas kérdés, hogy a viselkedéstudomány humánetológiai gondolkodásmódjának és a vezetéstudomány emberi tényezõinek együttes vizsgálata milyen gyakorlatban hasznosítható eredményekhez vezethet és ezek az eredmények vajon milyen szervezeti körülmények között hasznosíthatók?
tovább olvasom  
Cimkék: szervezetfejlesztés, coaching
Ott voltam a II. Coaching Konferencián...

2009.10.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: Kiss György Ádám]


kerekasztal, coachingOtt voltam a II. Coaching Konferencián és a képzésekkel foglalkozó kerek asztal beszélgetésen is aktívan részt vettem. Jól éreztem magam, jóval interaktívabb lett ez a konferencia, mint a tavalyi, szerintem a résztvevõknek meg kell érezniük, hogy a konferenciát coachok szervezik és nem marketingesek. Ez idén jobban érzõdött.
Színvonalas elõadásokat hallottam, a kerek asztalok is hoztak új gondolatokat.


Köszönet érte a szervezõknek, a kezdeményezõknek.


De legyünk pragmatikusak: megérte elmenni?

tovább olvasom  
Cimkék: coaching konferencia, coaching-kerekasztal, junior, senior coach, coach iskolák
Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletû vezetõknek

2009.10.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]


coaching eszközök2009. október 08-án reggel 8:30-as kezdettel élõ adásban közvetítettük a KPMG-BME Akadémia és a Business Coach Szakmai Közösség szervezésében a Módszertani kézikönyv coachoknak és coachingszemléletû vezetõknek (150 coachingeszköz esetleírásokkal) címû könyv bemutatóját, amelynek szerzõje Komócsin Laura, a HR Cafe coaching-tréning rovatának szakértõje.

Azok számára, akik a különleges alkalomról lemaradtak, illetve azok számára, akiknek nagyon tetszett, a Forrószék archivumba a teljes anyagot rögzítettük.

A coaching terjedésének köszönhetõen angolul és magyarul is számos könyv  látott napvilágot az elmúlt években, ez mégis hiánypótló a hazai könyvpiacon abból a szempontból, hogy igazi, gyakorlatban használt eszközöket mutat
be konkrét eseteken keresztül. A könyv az elsõ magyar coaching modell,
a DIADAL (Diagnózis – Iránykijelölés – Alternatívák – Döntés –
Alkalmazás – Lezárás) fázisaira épül. A könyv szerzõje osztja Abraham
Maslow nézetét, miszerint: „Ha csak kalapácsod van, mindent szögnek
nézel”, ezért szerepel a könyvben 150 eszköz, amibõl minden olvasó,
legyen az kezdõ vagy gyakorlott coach, kezdõ vagy rutinos vezetõ ki
tudja válogatni a saját személyiségének és az ügyfél adott kihívásainak
legmegfelelõbbet.

A Manager kiadó könyve 324 oldalas, ára 9.990 Forint, mely MEGRENDELHETÕ a hrcafe@hrcafe.eu e-mail címen.

Étvágygerjesztõnek az alábbiakban olvashattok néhány ajánlást azoktól, akik már olvasták a könyvet:
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, DIADAL
Coaching Konferencia

2009.09.28. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


A 2009. szeptember 30-án megrendezésre kerülõ Magyarországi Coaching Konferencián az alábbi témák kerülnek terítékre:
 
•       vajon az ingyen coaching egyenértékû-e a fizetettel (sajátélményû beszámolók és tapasztalatok kerülnek megosztásra),
 
•       specifikus coaching termékekrõl, mint innovációról beszélgetnek szakemberek (egyéni és team coaching; „a háttér” – felsõvezetõk házastársai; kismama reintegráció; elsõ 90 nap; outplacement coaching; tréning ÉS coaching),
 
 
•       a coach képzési piacról ül egy asztalhoz 5 képzési intézmény képviselõje és osztják meg egymással, valamint az érdeklõdõkkel saját iskolájuk, módszertanuk, elképzeléseik jellemzõit (Business Coach Aakadémia; KPMG-BME; Budpaesti Kommunikációs Fõiskola; Coach Képzõ Központ; Akció-Orientált Coach Akadémia).
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, konferencia, coach, coachee, team choaching, csoportos coaching, coach képzés
Mekkora a coaching megtérülése?

2009.09.17. (6 db hozzászólás) [szerző: ]


coaching ROIA coaching egy nagyszerû megoldás, de természetesen még mindig sokan hitetlenkednek, hogy vajon megéri-e. Ezért 2009 tavaszán készült egy felmérés a coaching megtérülésérõl. A tanulmány egyrészt kiterjedt a nemzetközi kutatások adatainak feldolgozására, (alapvetõen Egyesült Államokra és Nyugat-Európára) és bár minden kutatás egyetértett abban, hogy nagyon nehezen számszerûsíthetõ, mégis az eddigi számítások alapján a ROI (Return On Investment) valahol 4,7 és 5,6 közöttire tehetõ, azaz minden 1000 dollárnyi coachingba történt befektetés 4700-5600 dollárt hozott a kasszára.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, hr, konferencia
A HR-es mint coach

2009.09.15. (4 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]Hr-esként coachnak lenni kihívásokkal teljes, összetett feladat.  Felkészültséget, tisztánlátást, önismeretet igénylõ szerepkör. Hiszen a HR-es alapvetõen egy támogató funkció, egy support szerep egy szervezet mûködésében. Még stratégaként (stratégiai HR-ként) is „csupán” elõkészít, kiegészít, támogatja az üzleti folyamatokat. A coach mindezzel szemben kíséri a vezetõt egy változás folyamatában, célkitûzései megvalósulásában, melyben segíti õt tanulni. Support persze ez is, de véleményem szerint nagyon más.
tovább olvasom  
Cimkék: coach, coaching, hr, konferencia
Adaptív coaching workshop II.

2009.09.09. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


akvárium helyzetA múlt hétvégén részt vettem Julia Foster-Turner workshopján.
Vegyes volt a résztvevõk csapata. Voltunk ott gyakorló coachok, tanuló coach-jelöltek és érdeklõdõk egyéb területekrõl egyaránt.
Jó arányban oszlott meg az elmélet és a gyakorlatok közötti idõ. Olyan izgalmas témákról esett szó, mint:
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, sajátélmény
Ki a kulcsember?

2009.09.02. (2 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


kulcsemberNagyon kedvelem ezt a fogalmat: "Kulcsember" - igen, így nagybetûvel. Mert fontos, mert érték a szervezet, a cég, a vezetés, tulajdonosok, kollégák számára. Alapvetõ feladatnak tartom a HR-esek, tanácsadók tennivalói között azt a attitûd, szemlélet-mód váltást kezdeményezését, ami sok cégben még nincs meg hazánkban, vagyis, hogy meghatározzuk, hogy kit tekint egy szervezet kulcsembernek.
Egyrészt egyszerû a válasz, hiszen a vezetõk, illetve a speciális szaktudással rendelkezõ szakemberek a kulcsemberek. Ez eddig tiszta.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, kulcsember, kulcsember kiválasztás
Adaptív coaching módszertan

2009.08.31. (1 db hozzászólás) [szerző: Kiss György Ádám]


 Nagy izgalommal várom a szeptember 4 és-5.-ét, a péntek-szombatot, amikor az Akció-orientált Coach Akadémia meghívásának eleget téve Julia Foster-Turner tart workshopot Budapesten. Julia, Budapestre érkezését követõen egybõl a HR Cafe stúdiójába veszi útját, hogy 2009.09.03.-án, csütörtökön 19:00-tól személyesen adjon interjút arról, hogy mivel készült a workshop-ra. Szeretettel várunk mindenkit, aki errõl az eseményrõl most lemaradt, és azokat is, akik másnap részt vesznek az elõadáson.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, hr,
Kenyeret és cirkuszt a népnek!

2009.08.26. (Nincs hozzászólás) [szerző: Jószai Nóra]


Ezen oldalon már sokan vetették fel a kérdést: mitõl jó egy coach, egy tanácsadó vagy egy tréning/tréner. Hivatásomból fakadóan magam is sokszor szembekerülök ezzel a kérdéssel mindkét oldalról.
Néhány hete elkísértem a párom egy vidéki nagyvállalat (szándékosan használom ezt a kissé múltat idézõ kifejezést) csapatépítõ napjára, ahol õ a programot záró zenekar tagjaként szerepelt. Az, hogy céges csapatépítésre megyünk, számomra csak a megérkezés után derült ki…

tovább olvasom  
Cimkék: coaching, tréning, coach, tréner
Forrószék ma!

2009.08.12. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Délután, 14:00-tól két egymástól teljesen eltérõ karakter, két tapasztalt szakember, két tréner, coach, a Tûz és a Föld,  a Csábítás és a Racionalitás, egy Jing és egy Jang számolnak be arról, lehet-e mégis bennük közös?

Elõadás címe:  Coach kontra Coachee karakterek
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, coachee
Kompetencia vagy módszertan?

2009.08.06. (1 db hozzászólás) [szerző: Koczka Terézia]


coachingSok ismerõsöm keres meg mostanában azzal, hogy hol tanulhatna coachingot, illetve vár támogatást tõlem abban, hogy a piacon egyre szaporodó képzési programok közül milyen szempontok szerint válasszon.

Én januárban fejeztem be a nemzetközi minõsítésre felkészítõ másfél éves képzést, így jobb híján rendszerint elmesélem nekik a saját döntési folyamatomat.

tovább olvasom  
Cimkék: coaching, ICF
Falak után sikátorok

2009.08.05. (4 db hozzászólás) [szerző: Jószai Nóra]


life coachingLassan, de biztosan leomlanak a tradicionális nemi szerepek „falai”. Reszkessen a macho világ! Vagy reszkessenek a gyerekek? Hiszen az anyák felszabadulása a gyermekek „elárvulását” és az otthon melegének kihûlését jelentheti. Fõleg itt, ahol három lehetõsége van a kisgyermekes anyukáknak, mint a népmesékben:
tovább olvasom  
Cimkék: life coaching, coaching, nemi szerepek, dolgozó anyák
Beteg vezetõk?

2009.07.30. (7 db hozzászólás) [szerző: ]


szervezetfejlesztésTombol a nyár és lazulnak az emberek. Van aki vízben éli túl a kánikulát, van aki a hegyekbe menekül és van aki munkamániás és az irodában szolgálja a nagytõkét vagy a kistõkét. Minden vállalat más vállalati kultúrával bír legyen szó KKV-ról, nagyvállalatról, multiról vagy mikrovállalkozásról. Egy hasonlóság azonban biztosan tetten érhetõ.A cég vezetõje, ügyvezetõje, vezérigazgatója szóval az elsõ számú vezetõje felelõs azért, hogy milyen a hozzáállás a szabadságoláshoz.
tovább olvasom  
Cimkék: szervezeti kultúra, coaching,
Coach / tréner / tanácsadó?

2009.07.29. (4 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


A reggeli készülõdés közben az alábbi viccet hallottam a rádióban:coaching

A kétségbeesett egér a bagolyhoz fordul segítségért:
-    Jaj Bagoly, mit csináljak, mindenki engem akar megenni!
-    Változz sündisznóvá, õt nem bántja senki sem.
-    Ez jó ötlet! Hogy csináljam?
-    Lesz*rom, én stratégiai tanácsokat adok!

Jót nevettem, majd elgondolkoztam.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, tréning, tréner
Elakadás

2009.07.22. (4 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


coachingTalálkoztam 3 hónapja egy emberrel. Munkát keresett. A cégét is elérte a válság, globál szinten döntést hoztak, elküldték a régióból az összes cégvezetõt, így õt is. Értékes embert ismerhettem meg, izgalmas beszélgetés volt, egyike azoknak, amiért nap, mint nap hálás vagyok a munkámért.

Két hete jött egy neki való lehetõség, felhívtam hát, hogy érdeklõdjek mi történt vele az eltelt idõben. Csalódottan felelt, hogy semmi, áll az egész piac, nincsenek lehetõségek. Ismét találkoztunk, hogy beszéljünk a cégrõl, pozícióról. Érdekelte, nagyon lelkes volt, hogy pont ilyesmire vár.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, coachee, coaching folyamat, business coaching
Sasmese

2009.07.20. (4 db hozzászólás) [szerző: Koczka Terézia]


coachingNemrégiben hallottam egy mesét (történetet?) arról a módszerrõl, ahogyan a szirti sas a fiókáit repülni tanítja. Kérem a madarak szokásait ismerõket, ne tegyenek szemrehányást nekem azért, ha a történet mindössze mesének bizonyul – bennem elindított egy gondolkodási folyamatot arról, vajon megfelelõen segítem-e minden alkalommal a klienseimet újjászületésük folyamatában.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, coach, coachee
Üzleti coaching telefonon

2009.07.03. (3 db hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Most olvastam egy cikket, mely szerint egyre elterjedtebb a telefonos üzleti coaching. Ennek feltételei csupán annyiban különböznek a személyes fejlesztési folyamattól, hogy telefonon, esetleg skype-on keresztül történik, kizárva ezzel a személyes benyomásokat és a vizualitás hatásainak lehetõségét.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching
Értéket adni vagy hasznosnak bizonyulni?

2009.06.22. (1 db hozzászólás) [szerző: Koczka Terézia]


A minap a következõ linket kaptam az egyik kollégámtól.

A  video jó karikatúrája a megbízók magas, és - az ár-érték arányt
illetõen - idõnként minden alapot nélkülözõ elvárásainak. A video alapján
leckeként a magam számára az alábbiakat fogalmaztam meg:
tovább olvasom  
Cimkék: ár-érték, coaching
Az a bizonyos elsõ...

2009.06.14. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Minden coaching folyamat kezdetén a 0. találkozón a legnagyobb kérdés és a legjelentõsebb kihívás a munkámban, hogy vajon a személy hajlandó/képes-e már a jelenlegi állapotában és élethelyzetében „tükörbe nézni” és kész-e a változásra, illetve hogy én hogyan tudom segíteni õt abban, hogy megnyíljon ezen folyamatnak. Minden az elsõ találkozón dõl el. Ha ott megnyerem, nyert ügyünk van – és ebbõl mindenki csak profitál. Ez az igazi win-win helyzet.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, win-win
Értõ hallgatás, hallgatva vezetés

2009.06.11. (Nincs hozzászólás) [szerző: Hegyi Zsuzsa]


Számomra az egyik legnagyobb kihívás a szakmám elsajátításában a figyelés és a hallgatás „tudománya” volt. Az, hogy minden idegszálammal, a legkisebb rezdülésekre is úgy tudjak figyelni, hogy a másik ettõl biztonságban érezze magát és úgy tudjam értõen hallgatni, hogy még az is kijöhessen belõle, ami Õt is meglepi.
tovább olvasom  
Cimkék: coaching, értõ hallgatás, business coaching
Coaching folyamat - Cafepedia blog

2009.04.25. (Nincs hozzászólás) [szerző: Cafepedia]


A coaching folyamatban a coach az ügyfelével - vagyis a coachee-val közös célmeghatározást és szerzõdéskötést követõen, az aktuális állapot elemzésébõl kiindulva, végigveszi a lehetséges alternatívákat, majd a coachee elkötelezi magát egy választás mellett, aminek a gyakorlati alkalmazásában is segíti õt a coach házi feladatokkal is. A különbözõ coaching módszertanokban lehet különbség, azonban a siker minden esetben a kölcsönös bizalom alapján megfogalmazott közös tanulság.
tovább olvasom  
Cimkék: cafepedia, coaching, coach, coachee, coaching szerzõdés, coaching módszertan, coaching bizalom, coaching folyamat, business coaching
Témakörök
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Forrószék archívum : coaching
III. coaching konferencia - Komócsin Laura
2011.02.08.


III. coaching konferencia - Szelecki Zsófia
2011.02.08.


III. coaching konferencia - Cséffalvay Gábor
2011.02.08.


III. coaching konferencia - Jean-Christophe Barralis
2011.02.08.


III. coaching konferencia - Vojnits Bálint
2011.02.08.


Interjú dr. Katrina Burrus-szal
2010.12.17.


interjú Dr. Laura Crawshaw-val
2010.12.17.


Interjú Koczka Teréziával
2010.11.16.


Coach irányzatok összecsapása
2010.09.22.


Komócsin Laura - 77 tanulságos történet... könyvbemutató
2010.09.22.


Who is Werner Vogelauer?
2010.03.03.


Komócsin Laura - Könyvbemutató
2009.10.08.


Transaction analisys in organization development, Interview with Sari van Poelje
2009.10.07.


Coaching Konferencia - Kerekasztal-beszélgetés - Ingyen coaching?
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Kerekasztal-beszélgetés - Coach képzési körkép
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Dara Péter - Coaching? Ilyenkor?
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Erika Faltanová - A coaching helyzete Szlovákiában
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Komócsin Laura - Coaching megtérülése, Nemzetközi és hazai ROI kutatás
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Dr. Kunos István - 11 + 5 paraméteres vezetõi személyiségkutatás
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Dr. Serényi János - A válság hatása a coach munkájára
2009.09.30.


Coaching Konferencia - Galambos Ágnes - 3 fázisú coaching
2009.09.30.


Adaptív, cselekedtetõ coaching
2009.09.03.


Coach kontra Coachee karakterek
2009.08.12.


Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)