Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Ütős juttatások, amelyekre ritkán gondol egy munkáltató

2015.10.05. (Nincs hozzászólás) [szerző: ]

Ütős juttatások, amelyekre ritkán gondol egy munkáltató
Fata László írása

Amikor juttatásokról beszélünk, sokszor az étkezési utalvány, az üdülés biztosítása, a bérlet térítése, és ehhez hasonlók jutnak a szakemberek eszébe. A munkáltatói célokat támogató juttatási paletta azonban ennél sokkal szélesebb lehet. Néha a munkavállalói igények, néha egy-egy jó ötlet eredményez olyan hatásos ösztönző elemet, amely messze túlhaladja a munkáltatók, illetve a munkavállalók korábbi elvárásait. A Personal Hungary programjából természetesen nem maradhatnak ki a már bizonyított ötletek, pilotok. A cikkben szereplő három szakemberrel személyesen is találkozhatnak a november 11-12-i rendezvény résztvevői.Megkérdezzük a munkatársakat

A Citi Magyarországnál – beleértve a bankot és a Budapest Citi Szolgáltató Központot – a Citi globális stratégiájával összhangban alakítjuk ki és fejlesztjük a dolgozói juttatási rendszert, amelynek célja, hogy támogassa azon törekvéseinket, hogy minden területen a legtehetségesebb szakembereket alkalmazzuk, megtartsuk és fejlesszük őket. Ennek részeként igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a kollégák örömmel járjanak be, és szívesen dolgozzanak nálunk. – foglalja össze az új juttatás születésének alapjait Tatár-Kiss Klára, a Citi Magyarország HR igazgatója.

Ehhez évente egy kérdőív segítségével megkérdezik a munkatársakat a munkájukat, illetve a munkakörülményeiket érintő számos fontos kérdésről.

Az elmúlt évek során a bank munkatársai számos belső fórumon jelezték, hogy nagyra értékelnének egy nyári gyermekmegőrzőt, ami segíti megoldani gyermekeik elhelyezését a nyári szünet idején.

– Felsővezetőink támogatták a kezdeményezést, hiszen családanyaként vagy éppen apaként ők is ismerik a nyári szünidő körüli logisztikai tervezés fontosságát és nehézségeit – kezdte ismertetni a megvalósítás folyamatát Tatár-Kiss Klára.


Ezt a tervet idén sikerült végre megvalósítani, a Citi Magyarország történelmében először. A nagysikerű hathetes nyári gyermekmegőrző program a „Summer in the Citi – Nyár a Citiben” nevet kapta.

A gyermekmegőrzőben szakképzett pedagógusok reggel 08.30 és délután 17.30 óra között fogadták a gyermekeket. Minden munkavállaló előzetesen regisztrálhatta 4-12 év közötti gyermekét a programra.

Mivel a gyermekétkeztetésnek Magyarországon nagyon komoly jogszabályi háttere van, az étkezések megvalósítására egy speciális megoldást kellett kidolgozni, amiről majd részletesen is mesél Tatár-Kiss Klára a Personal Hungary rendezvényén.

– Úgy gondoltuk, hogy ha már belevágunk, akkor valami különlegeset szeretnénk létrehozni, ezért a gyerekmegőrzőben egy komplex fejlesztő programot valósítottunk meg a LifeGarden segítségével. A profi pszichológusokból és pedagógusokból álló csapat ugyanis nem egyszerű megőrzést vállalt, hanem coaching alapú, kreatív, a gyermekek önismeretét és önbecsülését fejlesztő eszköztár és játékok segítségével foglalkoztak a gyerekekkel. A nagyobbakhoz minden héten ellátogatott Rusz Árpád, a csillagsakk világbajnoka is, aki csillagsakkozni tanította a gyerekeket. Ez szintén egy nagyszerű eszköz a XXI. századi gyermekek figyelmének és koncentrációs készségének fejlesztésére – foglalta össze az extra elemeket a HR igazgató.

A megvalósításhoz az átfogó keretrendszer meghatározása, az összes kapcsolódó jogi feltétel feltérképezése, és azok mentén a szükséges nyilatkozatok és szerződések megalkotása, továbbá a hatékony kommunikáció megtervezése és kivitelezése, és végezetül, a precíz projekt adminisztráció  – egy nagyon szép, ám meglehetősen komplex, és kihívásokkal teli feladat volt.

Az eredményekről készített kérdőívek kiértékelése még ezután következik, de már eddig is érzékelhető volt a munkavállalói visszajelzések alapján, hogy a szülők nyugodt lelkiállapotához nagyban hozzájárult a puszta tény, hogy a munkavégzésük helyén és hozzáértő pedagógusok társaságában tudhatták gyermekeiket. Ez munkáltatóként egyrészt óriási öröm, másrészt pedig nem nehéz belátni, hogy a kiegyensúlyozott lelkiállapot hozzájárul a hatékony munkavégzéshez, egy ilyesfajta, a munka és a magánélet egyensúlyát támogató kezdeményezés pedig erősítheti a kollégák elköteleződését a vállalat iránt.

 

Munkavállalói kezdeményezés a dolgozó szülőkért


A GE Working Parents (Dolgozó Szülők) Programja önkéntes szerveződés a vezetőség támogatásával. Kezdetben a GE intranetes oldalán belüli online fórum működött, ahol folyamatosan információkat oszthattak meg a szülők.

„Később – mint dolgozó szülők – ismertük fel, hogy a cég nagyságából adódóan nincs olyan szervezet vagy közösség, ami összefogja a különböző magyarországi GE üzletágak jó gyakorlatait. Ekkor született meg az ötlet, hogy a már jól működő Womens’ Network (Nők Hálózata) keretén belül, egy, a GE üzletágakon átívelő új szervezetet és programot hozzunk létre. A társadalmi kezdeményezés Working Parents néven indult el a GE-ben, melyet a vezetőség is mindenben támogat, elismer és segít”, mutatja be a program indulását Marton Éva, a GE európai utazási folyamatokért felelős vezetője és a GE Working Parents Program önkéntes irányítója.

Amikor elindult a Working Parents Program, első lépésként minden magyarországi GE üzletágban egy önkéntes elvállalta az adott üzletág Working Parents vezetői szerepét, vagyis a helyi családbarát események szervezését, részvételt a közös munkában a többi üzletággal, a helyi jó gyakorlatokat megosztását.

A programhoz bárki csatlakozhat, nők, férfiak, családosok, gyermeket tervezők vagy akár fiatalok, akiket érdekelnek a szervezett események. Nagy lépés volt, hogy a GE hálózatáról a gyeses időszak miatt leszakadt kismamák is már tarthatják velünk a kapcsolatot, hiszen létrehoztuk a nyilvános www.workingparents.hu  blogot, melyen a Working Parents szervezete az egyes események mellett GE-s híreket és érdekes cikkeket oszt meg a követőkkel.

A munkavállalók számára előny a kapcsolattartás, a központilag megosztott hasznos munkaügyi információk, a programok, amiken részt vehetnek, a baba-mama szobák, parkolók és az egyre terjedő atipikus foglalkoztatásból eredő rugalmas munkaidő. A munkáltató számára előny az elégedett munkavállaló, a mielőbb munkába visszatérő munkaerő, a minimálisra csökkentett elveszített munkaórák száma (amit megspórolnak a munkavállalók azzal, hogy készen kapják az információkat, segítséget, programokat)

„Egy ilyen társadalmi kezdeményezés elindításához és életben tartásához egyértelműen vállalatikultúra-szemléletváltásra van szükség”,foglalja össze a kezdeti kihívásokat Marton Éva.

Szerencsére olyan vezetők állnak a GE élén, akik egyetértenek azzal, hogy egy munkáltató családbarát tevékenysége hasznos nemcsak a munkavállalók, de a munkáltató számára is. Hisznek abban, hogy az atipikus foglalkoztatásé a jövő, hogy az elégedett munkavállaló jobban, többet és szívesebben dolgozik.

Az eredmények már kívülről is pozitív megerősítést kaptak.

„Nagyon büszkék vagyunk a 2014-es “Családbarát Vállalat” díjunkra, illetve a veresegyházi üzletágunk  “Visszafogadó Munkahely” díjára, amelyek szintén a családbarát szemlélet jegyében születtek”,ismerteti a sikereket Marton Éva.

A GE Working Parents Programja két éve indult. Ehhez kapcsolódóan tavaly szervezték meg az első GE Working Parents Day-t, amelyre nemcsak Budapestről, de vidéki GE üzletágából is sokan eljöttek. Több mint 200-an vettek részt ezen a programon, sok gyesen lévő édesanya és édesapa. A magyarországi siker után a külföldi GE üzletágakból is sok megkeresést érkezett, hogy megismerjék a jó gyakorlatot, mert ez az egységes társadalmi kezdeményezés egyedülálló Európában. Az angol, francia, német, olasz, sőt brazil kollegák is segítséget kértek ahhoz, hogy hogyan indítsanak el ők is hasonló programot az ő hazájukban, az ottani dolgozókat segítve. Ezt az igényt látva idén egy nemzetközi esemény is megszervezésre kerül.

 

Szó szerint „ütős” program

A munkatársak közös zenélés örömének megélése olyan kikapcsolódást, felfrissülést, összehangolódást, csapatszellem erősödést, kreatív működést okozhat, melyet a kívülállók nem is nagyon értenek. Ezért a Personal Hungary programjai közt nem csak beszélünk erről, hanem látogatóként bárki bekapcsolódhat egy ilyen programba. A nagy kérdés azonban az, hogy miként tudnak részt venni egy közös, érzelmekre ható zenei élménybe azok, akik soha, semmilyen hangszert nem vettek kézbe.

– Egy-egy csoportos zenés program során nem csak a zenei előismeret hiánya, hanem a meglévő gátlások legyőzése is szakértelmet igényel. Mindig vannak, akik úgy érzik, hogy nincs közük, tehetségük a zenéhez. Őket először arra biztatjuk, hogy ismerkedjenek a hangszerrel, egy egyszerűbb feladattal tegyenek próbát. Aztán a közös zenélés öröme végül mindig feloldja a gátlásokat – mutatja be a megvalósítás kihívásait Fehér Károly az Ethnosound Hangszerbolt és a zenescsapatepites.hu tulajdonosa.


Az egzotikus hangszerekkel való ismerkedés, „hangszersimogató” mellett az élménydobolás programban mindenki kap egy eredeti afrikai, perui, vagy közel-keleti dobot, majd a ráhangolódás és ritmusjátékok után a program vezetőjének közreműködésével közösen felépítenek egy komplex ritmust.

A program végére a tapasztalatok szerint minden résztvevő arca és a tenyere is kipirosodik.

– Akár több száz vagy több ezer fő csoportos zenei élménye is megvalósítható egy kifejezetten  csoportos zenélésre kifejlesztett hangszer készlettel – mutatja be a boomwhackers-t Fehér Károly.

A készlet különböző hangmagasságú és színű műanyag csövekből áll. Ezt kapják meg a résztvevők, akik így egyfajta élő xilofont alkotnak. Szakszerű támogatással aztán ritmus- és dallamjátékokat játszanak együtt. A videómegosztó portálokon bárki kaphat egy kis kóstolót, milyen élményt adhat ez a munkavállalóknak.

Nagyon erős az a tapasztalat, hogy meg tudok valamit csinálni, amiről azt gondoltam, hogy teljesen távol áll tőlem. Ráadásul a munkatársak egy egységet alkotva vannak jelen, így közös a sikerélmény is. Egy ilyen élmény közelebb hozza egymáshoz az embereket, felülírhat esetleges ellentéteket, megmutathatja az emberek,  kapcsolatok egy másik oldalát. Ezen kívül felszínre kerülnek rejtett tehetségek is. Egyszerű, mechanikus munkát végző emberekről, a dolgozói csoport egy „csendesebb” tagjáról derülhet ki, hogy miféle, nem is sejtett tehetséggel, kreativitással rendelkezik, milyen értékeket hordoz. Így aztán erősítheti a jövőben a meglévő erőforrások felszínre hozását a munkatársi együttműködés során.

Bár sok juttatást tartalmaz a személyi jövedelemadóról szóló törvény, de a munkatársaink megkérdezése, egy-egy új ötlet alkalmazása a munkáltatói célokkal összhangban vagy éppen egy munkatársi kezdeményezés felkarolása gyakran eredményez egyedi, hatásos ösztönzési megoldásokat. Több ilyen sikeres gyakorlattal is találkozhat minden résztvevő november 11-12-én a Personal Hungary szakkiállításon.

 

Fata László

A Cafeteria TREND magazin szerkesztője

A Personal Hungary Bérezés, Juttatás és Ösztönzőrendszer szakértője
Témakörök: Juttatások, Ösztönzés, Motiváció


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>


Még nem érkezett hozzászólás!


vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

Munkáltatói gondoskodás 2017-ben

2016.11.03.
-

Miért nem halljuk magunkat?

2013.06.19.
-

agyar helyzetkép a sokszínűségi és családbarát intézkedésekről a III. Esélykonferencián

2013.06.07.
-

Pályázóképző

2013.04.14.
-

Az emberi agy evolúciójának beteljesedése

2012.02.22.
-

Kinek az életét éled?

2011.08.31.
-

Új tapasztalatok a feladatkezelésben

2011.07.20.
-

Menedzser és a Spiritualitás XII. - Egy kis tradíció

2011.07.19.
-

Munka: Fókusz

2011.06.29.
-

Melyik az igazi arcod, avagy szükség van-e szerepekre?

2011.06.23.
-

Menedzser és a spritualitás XI. - Kérd és megadatik!

2011.06.01.
-

Menedzser és a Spiritualitás X - EMK és a politikai korrektség

2011.05.23.
-

Menedzser és a Spiritualitás IX. - Marshall Rosenberg ablakai

2011.04.07.
-

Menedzser és a Spiritualitás VIII. - A Mátrix leomlik

2011.02.23.
-

Menedzser és a Spritualitás VII. - Pilátus szappan

2011.02.14.
-

Menedzser és a spiritualitás VI. - A felelősség kikerülhetetlen

2011.01.11.
-

Innovációs járulék és szakképzési hozzájárulás leghatékonyabb felhasználási módja - szerintem. És szerinted?

2010.10.19.
-

Menedzser és a Spiritualitás V. – Felelősség kikerülhetetlen

2010.10.16.
-

Laikus defibrillátor avagy bárki menthet életet szakképzettség nélkül?

2010.10.08.
-

Menedzser és a Spiritualitás IV. – Hoooopp!

2010.10.06.
-

TEDxDanubia

2010.09.30.
-

Mi csinálsz péntek este?

2010.09.23.
-

18 perc a világ!

2010.09.15.
-

Szívritmuszavarok kialakulását előidéző élethelyzetek – Mi állhat a hátterében?

2010.09.09.
-

Hogyan vásároljunk kiegyensúlyozottságot? - avagy a lovas balett

2010.09.03.
-

Menedzser és a Spiritualitás III. - Szeress MOST!

2010.08.29.
-

A Menedzser és a Spiritualitás II. – Légy jelen!

2010.08.04.
-

A Menedzser és a Spiritualitás I. – Buddhista gyakorlatok

2010.07.22.
-

Ádámka, avagy az itt és most

2010.06.20.
-

Munkahelyi stressz – szívritmuszavar – hirtelen szívhalál

2010.05.28.
-

Esélyegyenlőség és gyereknevelés

2010.05.19.
-

Munkával a magánéletért

2010.05.11.
-

Mama nélkül mit érek én?

2010.05.01.
-

Home Office - a kezdetek

2010.04.17.
-

Sikeres nők - a Bolgár recept

2010.04.14.
-

Dr. Gloria Noriega Gayol a kapcsolati kodependenciáról

2010.04.13.
-

Hölgyek előnyben

2010.04.08.
-

Hot: GENDER!

2010.03.26.
-

Home Office

2010.03.24.
-

A test jelez...

2010.03.12.
-

100 manager 1 napja - Te benne vagy?

2010.02.08.
-

Tisztelgés a gyengébbik nem előtt

2010.01.04.
-

A félelem a mai gazdaság árnyéka

2009.12.16.
-

Csíkszentmihályi Mihály Ph.D. -

2009.11.23.
-

A jövő foglalkoztatás formái. Távmunka szerepe a válságos időkben

2009.11.13.
-

HR Szakkiállítás - Personal Hungary (egy kis pihenés nem árt)

2009.10.22.
-

Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőknek

2009.10.19.
-

Országos HR konferencia 2009-A HR mint egészségmegőrző.

2009.09.29.
-

Innovatív HR menedzserek

2009.09.17.
-

Miért fontos a rekreáció, az egészségügyi szűrések és programok, mit ér a cafeteria?

2009.09.15.
-

HR és benchmarkok

2009.09.14.
-

Munkanélküli a munkanélküli?

2009.09.04.
-

Karakteres informatikusok - Informatikus karakterek

2009.07.27.
-

Endorfin termelő Apple-kereskedő

2009.07.17.
-

Mac, Apple - Cafepedia blog

2009.07.17.
-

A megtérülés lehetősége a részletekben rejlik

2009.07.12.
-

Lóval az egyensúly jobb oldalán

2009.07.05.
-

Próbavásárlás - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Mystery shopping - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Válság pozitív hatása

2009.06.22.
-

HR Cafe

2009.06.15.
-

Válságban is pozitív párbeszéd

2009.06.09.
-

Ökoszervezet, vagy manipulált kapcsolatokra épülő vállalati folyamatok?

2009.06.08.
-

WEB2 hatás a szervezetfejlesztés területén

2009.06.06.
-

Innováció, E-learning - Cafepedia blog

2009.05.05.
-

Kulturális sokk - Cafepedia blog

2009.04.16.
-

Twitter - Cafepedia blog

2009.04.15.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Ladics Viktória - Munka-magánélet - Ladics Viktória
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


NĂ©meth Judit - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Németh Judit
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SĂłs IldikĂł - Munka-magánélet - Sós Ildikó
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)