Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Miért nem halljuk magunkat?

2013.06.19. (Nincs hozzászólás) [szerző: Tánczos Zsuzsanna]

Miért nem halljuk magunkat?

„Inkább együtt vagyok önmagammal, és hagyom, hogy fájjon,
minthogy ne fájjon, de ne tudjam, ki vagyok.
Az elidegenedés elszigetel befelé és kifelé is.”

Feldmár András – terapeuta

Azt hiszem, az egy nagyon fontos kérdés, hogy hogyan ágyazódunk a világba?
Úgy, mint a szépen egymásba karoló szálak a kötött pulcsiban vagy inkább összegubancolódott fonalcsomóként feszülünk hol erre, hol arra?

Amikor a buszon utazom viszonylag ritkán hallom, hogy az emberek egymásnak mesélik, micsoda harmóniában élnek, milyen jó otthon, mennyire rendben van a párkapcsolatuk, milyen jó együtt dolgozni a kollégákkal, vagy milyen kiegyensúlyozottak.
Inkább azt hallani, hogy mennyi minden okoz problémát: az emberi kapcsolatok, félreértések, a munkahelyi elvárások, a teljesítménykényszer, az „utálom a munkámat”, anyagi gondok, fáradtság, konfliktusok, lábra lépés, diszharmónia.

És nagyon érdekes, hogy az emberek nem hallják magukat, csak egymást.
Amikor magunkról van szó, valahogy ügyesen becsukjuk a fülünket, és nem halljuk meg, hogy bajunk van, hogy segítség kellene. Nem merünk úgy igazán odafigyelni életünk panasz-szavaira, mert az valami félelmetes dolog, hogy kimondjuk, problémáink vannak, amivel egyedül nem boldogulunk.


Nem kell mindig jól lenni

Mielõtt önismerettel kezdtem volna foglalkozni, úgy gondolkodtam a problémákról, mint az élet természetes velejárója, a problémákkal járó feszültségre, stresszre pedig úgy, mint az életben szükséges és elmaradhatatlan rosszra. Grafológiai tanulmányaim során azonban megtanultam, hogy nincs olyan, hogy szükséges rossz, és minden önismerettel töltött óra közelebb visz ahhoz a harmonikusabb élethez, amire vágyom.
És most gondolj egy pillanatra a saját életedre. Van olyan visszatérõ problémád, amirõl úgy gondolod megoldhatatlan? Van olyan rossz érzés, amit utálsz, de úgy gondolod, ez a mûködésedbõl fakad és megszüntethetetlen?

Az emberek többsége nem tudja felismerni a gondokat, vagy ha fel is ismeri õket, nem tudja, hogy egy külsõ szakember mekkora segítséget adhat. Sajnos azt nem tanították meg nekünk sem otthon sem az iskolában, hogy nem kell tökéletesnek lenni, nem kell mindig jól lenni, nem kell mindent elviselni, és lehet külsõ segítséghez fordulni.

Mi lehet a gubanc?
Az élet különbözõ területein lehetnek visszatérõ vagy megoldhatatlannak tûnõ problémáink, de bármelyik életterületen is jelentkezik a feszültség, az kihat az általános jólétünkre, ezért minden életünk minden nehézségére ugyanolyan felelõsséggel kell tekintenünk.
A stressz, magányosság, félelmek, céltalanság, keserûség, kiegyensúlyozatlanság, hosszabb idõn át tartó levertség mind olyan jelzés, melyek arra utalnak, valami nincs összhangban az életünkben.
Nagyon fontos, hogy ne menjünk el ezek mellett az érzések mellett, hanem keressük meg a gyökerét.

Életünk igen nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ezért nagyon fontos, hogy a nap 8 órájában végzett tevékenységünk elégedettséggel, sikerekkel töltsön fel minket.
Ez mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak érdeke, hiszen aki nem élvezi a munkáját, az feltételezhetõen gyengébb teljesítményt nyújt, és a munkahelyi légkör megteremtésében sem a pezsdítõ, barátságos, pozitív érzéseket hozza.
A munkahelyi kiégés szindróma veszélyezteti a magánélet harmóniáját is, hiszen, aki nap, mint nap csak bemegy, az órát lesve lenyomja a napot, és hazamegy, az hozza-viszi azt a levertséget, elégedetlenséget, amit a munkája jelent számára. Azonban aki képes azonosulni a munkájával, szívvel-lélekkel csinálja, perspektívát lát benne, jobb hangulatban tér haza, annak nagyobb eséllyel hordoz a magánélete is pozitív érzéseket: képes lesz az odafigyelésre, türelmesebb lesz, egyfajta elégedettség uralja az életét.

Újratervezés
A kiégés azt az érzést hordozza magában, hogy nem uralom az életemet, hanem a muszáj-munkám ural engem. De miért gondolkodunk így? Miért ne léphetnénk le egy rossz útról és értelmezhetnénk újra akár életutunk közepén is azt, hogy kik vagyunk, mi érdekel bennünket, mivel foglalkoznánk szívesen. Az ember személyisége, érdeklõdése, képességei is kompetenciái is változnak egész életében, miért ne lehetne akkor a munkánkat is ehhez igazítani? Az élethosszig tartó tanulás korát éljük, amikor szinte elengedhetetlen, hogy fejlesszük magunkat és rugalmasan változzunk a piac elvárásaihoz is.
Az újratervezésben segítségünkre lehet egy kis odafigyelés magunkra: figyeljük meg, hogy amikor elmélázunk a buszon, vagy a fürdõszobában, merre járnak a gondolataink, mi az a témakör, amire folyton visszatérünk, milyen tevékenységek töltenek fel?
Készítsünk listát, térképezzük fel magunkat, és mintha még sosem találkoztunk volna magunkkal kérdezzük meg: milyen képességeim vannak, és mik az erõsségeim? Milyen környezetben szeretek dolgozni, csapatban vagy önállóan? Hogy tudom elviselni a monotóniát, mennyire viselem az idõnyomást, jól tudok-e szervezni?

Ha nem rendelkezünk ilyen pontos képpel magunktól kérhetünk külsõ segítséget egy karrier-tanácsadótól vagy grafológustól. Segítõ szakember igénybevétele esetén, 30 %-kal csökkenthetõ a téves döntések kockázata.

Feszülõ emberi kapcsolatok
Az emberi kapcsolatok olyanok, mintha fonallal lennék összekötve. Képzeljük csak el, amikor mindkét fél csak húzni akar, távolodni, menni a saját igaza felé. Ha egyik fél sem rugalmas, az feszültséget generálhat. Aki sok konfliktussal terhelt „húzd-meg-ereszd meg” kapcsolatokat él meg nap, mint nap, képes lehet ezen változtatni, ha magasabb fokú önismeretre tesz szert. Ha megtanulja, hogy hogyan mûködik, mik az érzékeny pontjai, már tudatosabban oda tud figyelni a kapcsolatai helyes kezelésére.
Önmagunk vizsgálta és reális felmérése szinte lehetetlen, azonban az írás egy olyan, tudatosan nem kontrollált „viselkedésünk”, melyben megmutatkozik, hogy milyen módon küzdünk meg a feladathelyzetekkel, hogyan viszonyulunk a környezetünkhöz, milyen kötõdésekkel mûködünk vagy épp ellenkezõleg milyen „távolságokat tartunk”.
(Gondoljunk csak bele milyen szépen fejezi ki a „szótávolság” kifejezés annak viselkedésbeli megfelelõjét is. Aki nagyon nagy szótávolságokat tart, az az embereket is olyan távolságban tarthatja ahonnan már nem hallja, nem érti, vagyis a másik ember „szó-távolság”-ban és hallótávolságon kívül van)

Nyitott szívvel hallgatni - Hogyan tud segíteni a grafológia?

Úgy tûnik, az emberek nem hallják magukat, ezért elsõ lépésként kell egy ember, aki pont olyan nyitott szívvel képes hallgatni õket, mint ahogy önmagukra kellene figyelniük. A grafológus egy olyan segítõ szakember, aki elfogadó támogatással segíti az embereket abban, hogy talán életükben elõször szembenézzenek önmagukkal, problémáinkkal, és elinduljanak az önismeret útján.
Az önismeret pedig hozzásegít minket ahhoz, hogy határozottabbak, sikeresebbek legyünk az élet minden területén.

Nagyon fontos azonban, hogy nem a problémák súlyossága indokolja, hogy valaki grafológushoz vagy pszichológushoz forduljon, hanem az, hogy aktívan tenni akarjon a probléma megoldásáért és személyes fejlõdéséért.

Gyakori kérdések a grafológiával kapcsolatban  
Mit nem csinál a grafológus? - a kompetenciahatárok

A grafológus nem oldja meg problémáinkat, viszont lehetõséget biztosít a változásra. A grafológus munkája az, hogy meghallgatja a személy problémáit, elemzi az írását és elkészít egy részletes személyiségképet.
A grafológus nem pszichológus, de meg tudja ítélni, hogy a személyiségben felgyülemlett feszültségek és élethelyzeti problémák igényelik-e külsõ szakember segítségét, és tanácsolhatja további önismereti munka elkezdését és a megfelelõ szakember felkeresését.
A grafológia nem jósol, hanem a jelenrõl, valamint a múlt személyiségre gyakorolt hatásáról ad információkat.
Nem tudjuk kézírás alapján megállapítani az író nemét, korát, iskolai végzettségét.
Mi a különbség a grafológus és az írásszakértõ között?
Az írásszakértõ és a grafológus eltérõ célcsoporttal rendelkezik. A grafológus az ember személyiségét írja le, míg az írásszakértõ egy írásról megállapítja, hogy mely kéztõl származik az írás (írásazonosítás).

Nagyon ritkán szoktam kézzel írni, lehet így is elemezni az írásomat?
Lehet így is, de a grafológusnak ezt az információt is át kell adni, hogy számolhasson vele.

Mindig másképp írok, lehet-e így elemezni az írásom?
Az, hogy különbözõ helyzetekben és különbözõ céllal alkotott írásoknál eltérõ az írásképünk, egy természetes jelenség. Hogy a leghívebb képet tudjuk adni a hozzánk fordulóknak, ezért lényeges, hogy az általunk megadott szempontoknak megfelelõen készüljön el az írásmû.

Át lehet-e verni a grafológust?
Attól függ mi a cél. A grafológust nem érdemes átverni, mert saját magunk megismerése és fejlõdésünk elé gördítünk akadályokat. A grafológus diszkrét, titoktartásra kötelezett, szigorú etikai elõírások szabályozzák munkáját.
Az íráselemzés során rengeteg írásjegyet vizsgálunk, az írás nagy része spontán tevékenység, tudatosan csak nagyon kevés formai jegyet lehet befolyásolni, így az írás torzítása nem befolyásolja számottevõen a grafológiai szakvéleményt.

Tánczos Zsuzsa
Témakörök:


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>


Még nem érkezett hozzászólás!


vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

Munkáltatói gondoskodás 2017-ben

2016.11.03.
-

Ütős juttatások, amelyekre ritkán gondol egy munkáltató

2015.10.05.
-

agyar helyzetkép a sokszínűségi és családbarát intézkedésekről a III. Esélykonferencián

2013.06.07.
-

Pályázóképző

2013.04.14.
-

Az emberi agy evolúciójának beteljesedése

2012.02.22.
-

Kinek az életét éled?

2011.08.31.
-

Új tapasztalatok a feladatkezelésben

2011.07.20.
-

Menedzser és a Spiritualitás XII. - Egy kis tradíció

2011.07.19.
-

Munka: Fókusz

2011.06.29.
-

Melyik az igazi arcod, avagy szükség van-e szerepekre?

2011.06.23.
-

Menedzser és a spritualitás XI. - Kérd és megadatik!

2011.06.01.
-

Menedzser és a Spiritualitás X - EMK és a politikai korrektség

2011.05.23.
-

Menedzser és a Spiritualitás IX. - Marshall Rosenberg ablakai

2011.04.07.
-

Menedzser és a Spiritualitás VIII. - A Mátrix leomlik

2011.02.23.
-

Menedzser és a Spritualitás VII. - Pilátus szappan

2011.02.14.
-

Menedzser és a spiritualitás VI. - A felelősség kikerülhetetlen

2011.01.11.
-

Innovációs járulék és szakképzési hozzájárulás leghatékonyabb felhasználási módja - szerintem. És szerinted?

2010.10.19.
-

Menedzser és a Spiritualitás V. – Felelősség kikerülhetetlen

2010.10.16.
-

Laikus defibrillátor avagy bárki menthet életet szakképzettség nélkül?

2010.10.08.
-

Menedzser és a Spiritualitás IV. – Hoooopp!

2010.10.06.
-

TEDxDanubia

2010.09.30.
-

Mi csinálsz péntek este?

2010.09.23.
-

18 perc a világ!

2010.09.15.
-

Szívritmuszavarok kialakulását előidéző élethelyzetek – Mi állhat a hátterében?

2010.09.09.
-

Hogyan vásároljunk kiegyensúlyozottságot? - avagy a lovas balett

2010.09.03.
-

Menedzser és a Spiritualitás III. - Szeress MOST!

2010.08.29.
-

A Menedzser és a Spiritualitás II. – Légy jelen!

2010.08.04.
-

A Menedzser és a Spiritualitás I. – Buddhista gyakorlatok

2010.07.22.
-

Ádámka, avagy az itt és most

2010.06.20.
-

Munkahelyi stressz – szívritmuszavar – hirtelen szívhalál

2010.05.28.
-

Esélyegyenlőség és gyereknevelés

2010.05.19.
-

Munkával a magánéletért

2010.05.11.
-

Mama nélkül mit érek én?

2010.05.01.
-

Home Office - a kezdetek

2010.04.17.
-

Sikeres nők - a Bolgár recept

2010.04.14.
-

Dr. Gloria Noriega Gayol a kapcsolati kodependenciáról

2010.04.13.
-

Hölgyek előnyben

2010.04.08.
-

Hot: GENDER!

2010.03.26.
-

Home Office

2010.03.24.
-

A test jelez...

2010.03.12.
-

100 manager 1 napja - Te benne vagy?

2010.02.08.
-

Tisztelgés a gyengébbik nem előtt

2010.01.04.
-

A félelem a mai gazdaság árnyéka

2009.12.16.
-

Csíkszentmihályi Mihály Ph.D. -

2009.11.23.
-

A jövő foglalkoztatás formái. Távmunka szerepe a válságos időkben

2009.11.13.
-

HR Szakkiállítás - Personal Hungary (egy kis pihenés nem árt)

2009.10.22.
-

Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőknek

2009.10.19.
-

Országos HR konferencia 2009-A HR mint egészségmegőrző.

2009.09.29.
-

Innovatív HR menedzserek

2009.09.17.
-

Miért fontos a rekreáció, az egészségügyi szűrések és programok, mit ér a cafeteria?

2009.09.15.
-

HR és benchmarkok

2009.09.14.
-

Munkanélküli a munkanélküli?

2009.09.04.
-

Karakteres informatikusok - Informatikus karakterek

2009.07.27.
-

Endorfin termelő Apple-kereskedő

2009.07.17.
-

Mac, Apple - Cafepedia blog

2009.07.17.
-

A megtérülés lehetősége a részletekben rejlik

2009.07.12.
-

Lóval az egyensúly jobb oldalán

2009.07.05.
-

Próbavásárlás - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Mystery shopping - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Válság pozitív hatása

2009.06.22.
-

HR Cafe

2009.06.15.
-

Válságban is pozitív párbeszéd

2009.06.09.
-

Ökoszervezet, vagy manipulált kapcsolatokra épülő vállalati folyamatok?

2009.06.08.
-

WEB2 hatás a szervezetfejlesztés területén

2009.06.06.
-

Innováció, E-learning - Cafepedia blog

2009.05.05.
-

Kulturális sokk - Cafepedia blog

2009.04.16.
-

Twitter - Cafepedia blog

2009.04.15.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Ladics Viktória - Munka-magánélet - Ladics Viktória
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


NĂ©meth Judit - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Németh Judit
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SĂłs IldikĂł - Munka-magánélet - Sós Ildikó
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)