Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Social Impact Program

2013.06.04. (Nincs hozzászólás) [szerző: Pekár Dóra]

Social Impact Program
Mert a lelkünk mélyén mind szeretnénk nyomot hagyni

A Social Impact (magyarul Társadalmi Hatás Program) a Szervezetfejlesztõk Magyarországi Társaságának társadalmi felelõsségvállalás programja. A Társaság egy olyan szakmai-emberi közösség, amely a szakmai értékek és az elfogadott etikai elvek és szabályok alapján, a tagok önkéntes közremûködésével különbözõ szakmai és társadalmi célok megvalósításán munkálkodik. A Social Impact Program a legfontosabb társadalmi szerepvállalásnak tesz eleget már 2010 óta.

Nyomot hagyni talán mindannyian szeretnénk..
Mielõtt rátérnék a program lényegére, érdemes azon is elgondolkodni, hogy egyáltalán mit is jelent ’nyomot hagyni’. A cikk kapcsán elsõsorban a pozitív tartalmú formákra gondolok, mindazon cselekedeteinkre, melyekkel jó hatással vagyunk szûkebb vagy tágabb környezetünkre, mindazon tetteinkre, mellyel önként vállalva valami jót okozunk, valami másoknak hasznosat vagy örömtelit váltunk valóra. Bizonyára te is találkozol számos olyan kezdeményezéssel, amely elgondolkodtat vagy megmosolyogtat, esetleg elérzékenyít, netán magával ragad és bevonz.
Jó látni, hogy milyen sokan akarnak adni másoknak vagy tenni olyat, amiben jók és másoknak örömet okozhatnak vele. És persze ide tartozik minden klasszikus adománygyûjtés is, de legfõképp az olyan kezdeményezésekre gondolok ahol ez valahogy másképp ölt testet, mint például a Segítsüti kezdeményezés. Szerintem még az is érthetõ, sõt mi több: elfogadható, hogy a kezdeményezés kitalálói sokszor nem titkoltan örülnek, hogy ez a nevükhöz is kötõdik, büszkék lehetnek rá. Ettõl válik õszintévé a kezdeményezés, hitelessé pedig attól, ha nem saját nyereségvágy hajtja az ügyet és nem is szervezeti láthatóság növelése a cél, hanem önkéntesen vállalt, szívbõl jövõ és az egyéntõl közösségen át nagyra növõ a kezdeményezés.
Mindezt persze felruházhatnánk a jól ismert társadalmi felelõsségvállalás címkével is, bár az már kissé elhasználódott és túlságosan fel is hígult. Hívhatjuk nyomnak, hatásnak, ügynek, de  valójában nem a neve, címe, címkéje a fontos. Sokkal inkább érdekes lehet elgondolkodnod azon, hogy neked mit jelent nyomot hagyni, hogy te miben hiszel. Biztos vagyok benne, hogy teszel olyat, ami akár csak a közvetlen környezetedben hasznos, örömteli, boldogító.


A mi elképzelésünk arról, hogy lehet fejlesztõként nyomot hagyni..
A Program még a 2010-es Szervezetfejlesztõ Világtalálkozó (ismertebb angol nevén: Organisational Development World Summit, ODWS) kapcsán született meg Kosztolányi István (Koszti) kezdeményezésére Kalmár Elvira által. További öt önkéntesnek (Dudás Edina, Molnár Zsuzsa, Levendel Áron, Kiss Hajni, Pekár Dóra) köszönhetõ Elvira és Koszti elképzelésének életre keltése, a Világtalálkozó idején.
A koncepció onnan indult, hogy milyen jó lenne éppen azt adni a társadalomnak, amit mi szervezetfejlesztõk jól tudunk, jól csinálunk, tehát a fejlesztõi támogatásunkat. Mégpedig tenni ezt a non-profit szférában, ahol a szervezeteknek éppoly fontos lenne a fejlesztõi támogatás, de a kevés forrás miatt ez egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen elérhetõ. Reményeink szerint, ha a társadalmi ügyeket képviselõ non-profit szervezetek, közösségek jól mûködnek, akkor a hatásunk célba ér, hiszen az ügyek haladhatnak, terjedhetnek, építve ezzel a társadalmunkat. A Program célkitûzése tehát, hogy fejlesztõi támogatással növelje a civil szervezetek hatékonyságát, munkavállalóik motiváltságát, erõsítse vezetõiket stb. Feladatunk, hogy  minél egyszerûbben, az önkéntes fejlesztõk lehetõségeit nem túlfeszítve valósítsuk meg a fenti koncepciót, hogy minden szereplõnek hasznára váljon és örömmel tudjon részt vállalni benne.

A Program elsõ verziója a fent említett 2010-es volt, ahol komoly támogatást kapott a Social Impact és az akkor jelentkezõ 20 szervezet/közösség és fejlesztõik mind sokat kaptak a Programtól. Különösen azoknak volt hasznos a kezdeményezés, akik a résztvevõk abba a felébe tartoztak, akik hosszabb távú együttmûködést valósítottak meg, tehát valódi szervezetfejlesztési folyamatok létrehozói vagy kedvezményezettjei lettek.

Szépen fejlõdött a hatásunk..
Mostanra a 2010-es nagyjából 10 folyamatot követõen, 2012-ben lezajlott 5 további sikeres együttmûködés, ahol ismét non-profit szervezetek és közösségek pályázhattak a programban való részvételre. Akkor még újdonság volt, ami ma is tart, hogy junior tanácsadónak jelentkezhetnek mindazon fiatalok, akik érdeklõdnek a szervezetfejlesztés iránt és szeretnék kipróbálni magukat valódi terepen, szeniorok mellett, tanulva tõlük. A 2012-es Program fejlesztéséért és vezetéséért már én lettem a felelõs, így annak büszkeségeit szívesen megosztanám név szerint, a folyamatok történéseit, eredményeit viszont megtartom az illetékesek bizalmas körein belül.
Az Illyés Sándor Szakkollégium fejlesztésén Busch Bea (szenior) és Izsák Anna (junior) illetve Bankó Ádám (junior) tanácsadók dolgoztak.
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület fejlesztése Czombos István (szenior) kezében nõtte ki magát.
A NIOK (Nonprofit Oktató és Információs Központ) esetében Répássy Helga (szenior), Illyés Kinga és Pádár Mariann (juniorok) végeztek szakmai munkát.
Az Útirány Egyesület fejlesztésére Hann Péter (szenior) és Németh Orsolya (junior) lehetnek büszkék.
Rakamaz és Tímár Görög Katolikus Közösségek Benda József (szenior) és Molnár Zsuzsa (junior) fejlesztõi munkáját köszönhetik.

És ahol mostanra tart a nyom..

A Program idei különlegességei, hogy az egész Program láthatóságát szeretnénk növeli immáron ketten Jäger Diával, akivel 2012 õszétõl együtt vezetjük a Social Impactet. Továbbá újdonság még, hogy közösségfejlesztõ is részt vesz legalább egy csapat munkájában, illetve nagyon sokat teszünk érte, hogy ne csak a tapasztalatmegosztó alkalmakon, hanem folyamatosan lehetõvé váljon a tapasztalatcsere.
Mindemellett a legnagyobb büszkeség mégis az, hogy februárban a valaha volt legnagyobb körben köszöntöttük a résztvevõket és elindult a párhuzamosan futó 13 folyamat.

Akikre büszkék vagyunk..

Idén még nem a csapatok szerint nevezem meg a résztvevõket, mert talán az még alakulhat. Elsõként azokat a neveket említem, akikre büszkék lehetünk, mert szeniorként idejüket, figyelmüket, energiájukat szánják nem csak a szakmai munkára, de a juniorok mentorálására is. Czombos István, Hann Péter, Molnár Attila, Kosztra Balázs, Benda József, Strenner Szilárd, Sütöri Ágnes, Szép Éva, Szûcs Tamás, Szertics Gergõ, Dorka István, Hegedûs Aletta és Andó Ildikó munkájáért szeretnék itt is köszönetet mondani.

Az alábbi szervezetek, közösségek, azok, akik már kellõen tudatosak és bátrak, hogy belevágjanak egy ilyen Programba és akik nem pénzre pályáznak, hanem fejlesztõi segítségre. Az Autisták Országos Szövetsége, a Bagázs és a Van Helyed Alapítvány közös pályázóként, a Cafe el Mondo, a Csodakutya Alapítvány, a Down Alapítvány, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, a Kecskeméti Szatyor Közösség és Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért, az Örökség Népfõiskolai Szövetség, a Napvilág Alapítvány, a Szülõnek Lenni Program azok, akik büszkék lehetnek részvételükre, mi pedig örömmel dolgozunk velük.
A juniorok lelkesedése pedig igazi olaj a rendszerben, akiknek szintén köszönettel tartozunk már most, hiszen minden operatív teendõ, a tapasztalatmegosztó felület használata, a sok szervezés és a kapcsolattartás is általuk mûködik, továbbá mindezek mellett szakmailag felkészülten, kíváncsi kérdéseikkel erõsítik a folyamatokat. Bankó Ádám, Hajdú Balázs, Dömötör Csilla, Pádár Mariann, Izsák Anna, Sárközi Márta, Ádám Andrea, Gál Gabriella, Róka Anita, Fodor Eszter Szelina, Barta Beáta, Magyar Réka és Remsei Rita, akik a csapatok mozgatórugói junior tanácsadóként.

Ahová tartunk..
Idén szeretnénk, hogy ezek az emberek, akik önkéntesen ilyen nagy munkát vállalnak és azok a szervezetek, közösségek, akik pedig már annyira tudatosak, hogy ilyesmire pályáznak, nagyobb reflektorfényt kapjanak. Szeretnénk a tudást, a megszerzett tapasztalatot megosztani, megsokszorozva ezáltal a hatást. És persze õsszel már indul is az újabb pályázási idõszak, hogy aztán a pályázatokat a szakmai zsûri elbírálja, mi pedig indítsuk az újabb folyamatokat. Mindeközben nekem személyesen ennek fenntartásában és a források keresésében összpontosul a társadalmi hatásom.

Pekár Dóra
Témakörök:


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>


Még nem érkezett hozzászólás!


vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

KÉSZ VAGY FÉLKÉSZ

2016.11.04.
-

Külső vagy belső jelölt?

2015.10.05.
-

HR szoftverek eljövendő világa

2015.09.28.
-

Megvannak a Magyar HR szakma kiválóság díjának nyertesei

2014.04.17.
-

A magyar HR szakma kiválósága - Pályázat

2013.12.13.
-

Néhány gondolat a HR Szolgáltató Központokról

2013.06.02.
-

Sabbatical

2013.05.08.
-

Új eszköz a HR-esek kezében! - II.

2013.04.14.
-

Új eszköz a HR-esek kezében

2013.04.01.
-

Friss hírek a HRCafe háza táján

2012.10.01.
-

Lelki erőforrások a munkahelyen I. - Jövőkép a bizonytalanságban

2011.11.30.
-

Mérgező érzelmek a munkahelyen 1. – A bizonytalanság

2011.11.21.
-

A Pszichológus esete a HR szakmával

2011.11.11.
-

Mutasd mit mérsz, megmondom ki vagy!

2011.11.02.
-

Tréning, coaching vagy interim?

2011.10.22.
-

Hol vannak az erős személyes márkák?

2011.09.09.
-

A közösségi média felé nyitnak a bankok

2011.09.02.
-

Assessment Center - Érvényesség és megbízhatóság

2011.08.29.
-

Add el önmagad!

2011.08.24.
-

Assessment center (AC) - Cafepedia blog

2011.08.22.
-

Vigyázat, facebookveszély!

2011.08.15.
-

Assessment Center - újratöltve

2011.08.11.
-

Hol vannak a tehetséges fejlesztőmérnökök?

2011.08.08.
-

Te drága!

2011.07.18.
-

Ne engedd el! - Vállalati

2011.07.15.
-

Beszállító, vagy patner?

2011.07.11.
-

Kegyes hazugságok - kegyetlen igazság

2011.06.26.
-

Stresszinterjú – Cafepedia blog

2011.06.02.
-

Mitől más? - Gondolatok Dr. Robert Hogan pszichológia tesztmódszertanáról

2011.05.25.
-

Néhány szempont interim megbízások sikeres teljesítéséhez

2011.01.10.
-

Szervezetfejlesztés – a hiányzó láncszem

2010.12.19.
-

A HR informatikai projektek buktatói

2010.12.05.
-

Amit nem tudunk a munkahelyen hagyni

2010.11.12.
-

A médiaszereplés torzító hatása a személyiségfejlődésre

2010.11.06.
-

Amikor már nem elég tehetségesnek lenni…

2010.10.12.
-

And the Winner is…

2010.09.29.
-

A bennünk lakó Darth Vaderek, avagy a személyiség és a stressz újszerű felfogása

2010.09.22.
-

Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban

2010.09.11.
-

Legyen fiatal, energikus és ne akarjon gyereket!

2010.08.02.
-

Humán tőke menedzsment - bárhonnan

2010.07.24.
-

Csak a vezetékeinket veszíthetjük?

2010.07.16.
-

Vállalatirányítás és HR a felhőből?

2010.07.10.
-

Néhány gondolat a személyiségtesztek becsaphatóságáról

2010.07.01.
-

A Tanácsadó

2010.06.29.
-

Üzleti intelligencia a HR-ben

2010.06.13.
-

Személyes márkánk és kapcsolataink, vagy nem az a fontos, te kit ismersz, hanem az, ki ismer téged

2010.05.21.
-

Fejlesztésről mesterfokon

2010.05.16.
-

Előkészületek személyes márkánk építéséhez

2010.05.08.
-

Innováció a vállalati HR területén – üdvözöllek a klubban!

2010.05.04.
-

Kártylapok közé nézni

2010.04.28.
-

Személyes márka

2010.04.19.
-

Az Interim Menedzser személyes brandje

2010.04.02.
-

Ariadne fonala és a szervezeti integráció

2010.03.31.
-

Mit kínál egy HR-es mesterkurzus?

2010.03.23.
-

Exkluzív kiskapuk.

2010.03.11.
-

Mit ér a doktor, ha magyar?

2010.03.05.
-

Két rendezvény egy cél

2010.03.03.
-

HR és a Balanced Scorecard

2010.03.03.
-

Kinek fontos a Társadalmi Felelősségvállalás?

2010.02.25.
-

A fogyaték tehetsége

2010.02.23.
-

Az interim munka

2010.02.19.
-

Tanácsadócégek kálváriája 2009

2010.02.16.
-

HR Bál - avagy piedesztálon a HR szakma

2010.02.10.
-

A fogyatékkal élő alkalmazott és a hatékony szervezet felsőbbrendűsége

2010.02.04.
-

Egyedi megoldás? Mikor fele annyiért megkapom a jól bevált sablonokat?

2010.02.02.
-

Zöldhajtások a hó alatt

2010.01.27.
-

Teljesítménymutatók alkalmazása emberi erőforrások területén

2010.01.20.
-

A csapatmunka fontossága

2010.01.12.
-

HR folyamat kialakítása a gyakorlatban

2010.01.10.
-

A fluktuáció lehetséges csapdái

2009.12.23.
-

HR OSCAR

2009.12.17.
-

Projekt Menedzsment alkalmazása vállalati HR-en

2009.12.07.
-

Csak a végzettség teszi a mestert?

2009.12.02.
-

Interim Menedzsment – alapvetések

2009.11.24.
-

Lovagi roham vagy vonalharcászat?

2009.11.17.
-

Outplacement és coaching?

2009.11.16.
-

Mérhető-e a mérhetetlen?

2009.11.12.
-

A grafológia alkalmazásának előnyei a humán erőforrás területén

2009.11.06.
-

Mivel is írunk?

2009.10.30.
-

Kiválasztási kiskáté II. – Integráció helyzetelemzés nélkül?

2009.10.27.
-

Kiválasztási kiskáté I. – a nem realizált nyereség

2009.10.13.
-

Kerekasztal-beszélgetés - A HR-es mint tanácsadó

2009.10.08.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet - kerekasztal

2009.09.29.
-

HR-es mint stratéga – reflexiók egy konferencia kapcsán

2009.09.29.
-

A HR és a megváltozott üzleti környezet

2009.09.17.
-

A HR-es mint tanácsadó

2009.09.16.
-

Hr-es, mint stratéga

2009.09.14.
-

Munkanélküliség a kézírásban

2009.09.11.
-

Szép Új Online-Világ?

2009.09.07.
-

Milyen a jó motivációs levél?

2009.08.28.
-

A tervezett véletlen hatása

2009.08.25.
-

Az üzleti magyar virtus

2009.08.18.
-

Fejvadászat a budapesti Apple Premium Reseller piacon

2009.08.05.
-

Headhunting on the Apple Premium Reseller market

2009.08.04.
-

Homo Ludens generációs problémái

2009.08.03.
-

Tanácsadó megváltozott szerepkörben

2009.07.31.
-

Bértárgyalás legújabb eszközei

2009.07.28.
-

Álláskeresés 45 felett, vagyis szenior álláskeresők esélyei a munkaerő piacon

2009.07.20.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 2. rész

2009.07.17.
-

A rendszerszemléletű grafológia

2009.07.14.
-

Az üzletember történészi self-marketingje. 1. rész

2009.07.10.
-

Hol van ma a legjobb munkahely?

2009.07.06.
-

A hiteles humán erőforrás

2009.07.01.
-

Magad uram, ha szolgád nincsen - Az álláskereső direkt marketing kampánya.

2009.06.30.
-

Grafológia alkalmazása fejvadász projektben

2009.06.29.
-

Szervezeti integráció - Cafepedia blog

2009.06.26.
-

Ha a hegy nem megy Mohamedhez

2009.06.19.
-

Kiválasztás – Cafepedia blog

2009.06.12.
-

Hazánkban ideiglenesen tartózkodó szovjet csapatok

2009.06.11.
-

Személyiségteszt - Cafepedia blog

2009.06.10.
-

Munkaerő piac - Cafepedia blog

2009.06.011.
-

Humán átvilágítás - Cafepedia blog

2009.05.28.
-

Tömeges munkaerő felvétel

2009.05.11.
-

Személyiség - Cafepedia blog

2009.05.09.
-

Álláskeresés - Cafepedia blog

2009.05.08.
-

Pályázó - Cafepedia blog

2009.05.07.
-

Grafológia - Cafepedia blog

2009.05.05.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Antal Melinda - Humán források - Antal Melinda
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Cafepedia - Humán források - Cafepedia
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Fekete István - Humán források - Fekete István
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Huba Gizella - Humán források - Huba Gizella
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Lipcsei András - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Lipcsei András
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Pekár DĂłra - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Pekár Dóra
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Petõ Gábor - Humán források - Petõ Gábor
Humán források
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Szende Csaba - Humán források - Szervezet-fejlesztés - Szende Csaba
Humán források
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)