Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Munkahelyi stressz – szívritmuszavar – hirtelen szívhalál

2010.05.28. (4 db hozzászólás) [szerző:Varga Erika]

munkahelyi stresszÉrezted már munka közben, hogy rendetlen a szívverésed, a szíved néha nagyobbat üt, máskor meg a szívverés mintha kimaradna? Heves szívdobogások, vagy túl erõs, de lassú dobbanások jelentkeznek? Esetleg mindezt kellemetlen mellkasi érzés, gyengeség, szédülés, fülcsengés, hányinger, kéz- és lábzsibbadás, zavartság, légszomj kíséri? Ezek a szívritmuszavar tünetei is lehetnek. A szívritmuszavar kialakulása számtalan okra vezethetõ vissza. Gyakran már meglévõ betegségek, veleszületett vagy örökletes tényezõk, a vegetatív idegrendszer zavarai állnak a háttérben. Annyi azonban bizonyos, hogy a munkahelyi stressz nagymértékben felerõsítheti a szívritmuszavar káros hatásait, vagy éppen egyik kiváltó oka lehet annak.

munkahelyi stresszIgen, a munkahelyi stressz… Az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület adatai szerint Magyarországon minden ötödik munkavállaló szenved stressz okozta tartós betegségektõl.
 
Melyek a munkahelyi stressz fõ forrásai? Közöttük jól ismertek a mennyiségi túl- vagy alulterhelés (túl sok, vagy túl kevés munka), a kedvezõtlen munkafeltételek, a munkafolyamatok túlszabályozottsága, túlórázás, több mûszak, a gyakori változások, a szoros idõkényszerben történõ munkavégzés, a fizikai igénybevételbõl eredõ fáradtság, a hibázás költségei, a döntéskényszer, felelõsségvállalás, a munkakörnyezet fizikai jellemzõi. A munkahelyi stresszkeltõ megterhelések egy része az egyénnek a szervezetben betöltött szerepéhez kötõdik. Gyakori jelenségek a szerepek kétértelmûsége, a dolgozóval szemben támasztott ellentmondásos követelmények, a túl nagy vagy túl kevés felelõsség, a karrierfejlõdés visszásságai, a vezetõi beosztásból adódó problémák, a „munka-alkoholizmus.” Csoport- és szervezeti szinten stresszt okoz az összetartás hiánya, a rossz munkatársi kapcsolatok, a kellemetlen szervezeti légkör, a felettes vezetési stílusa, az elégtelen ellenõrzési rendszerek, az állások és fizetések bizonytalansága stb. Egyre nagyobb megterhelést jelentenek a jövõbeni változások már ma érzékelhetõ hatásai, a munkaerõpiac és munkaszervezés átalakulása, az ügyfél-igényekhez való alkalmazkodási kényszer, a vezetés fokozódó eredmény-centrikussága. Ezekhez hozzájöhet még a szervezeten kívüli, de a munkavégzést befolyásoló stresszhatásokról, mint amilyenek például a családi vonatkozásúak,  a személyes meggyõzõdésbõl adódóak, vagy a költözés, közlekedés nehézségeivel összefüggõek.
 
Hogyan hat a munkahelyi stressz az emberre? A hosszú ideig fennálló, túlzott mértékû stressz  rombolóan hathat lelkünkre, viselkedésünkre: depressziót, kiégést, szorongást idéz elõ, romlik a teljesítmény, káros viselkedésformák jelentkeznek. Stresszállapotban a testben is változások következnek be, rövid- és hosszútávú hatások érvényesülnek. Súlyos, krónikus elváltozások jönnek létre, csökken az immunrendszer mûködése, megbetegedések alakulnak ki. Ne részletezzük most a lehetséges tüneteket és betegségeket. Maradjunk az indító példánál, a szívritmuszavarnál.
 
Mit jelent a szívritmuszavar? A szív négy szívürege közül a felsõ kettõ a két pitvar, az alsó kettõ pedig a két kamra. Minden szívösszehúzódás esetén két szívverés történik, az egyik a pitvar, a másik a kamra által. Ezen ütések segítségével a szív egy perc alatt mintegy öt liter vért keringet a szervezetben. Szívritmuszavarról akkor beszélünk, ha az elõzõekben vázolt tevékenység valamilyen módon eltér a normálistól, ami jelenthet gyorsabb vagy lassabb szívverést egyaránt. Így például feltûnõ, ha a szív kalapál, össze-vissza ver. Néha viszont úgy érezzük, hogy kimarad egy-egy szívverés. Ezt azért érezzük így, mert az elsõ szívverés túl gyenge ahhoz, hogy elegendõ vért pumpáljon az erekbe, ezért a másik nagyobb erõvel érkezik, és a két szívverés közt eltelt idõ hosszabbnak érzékelhetõ – mintha kimaradna egy-egy ütés.

Egyes emberek felfigyelnek rá, hogy ritmuszavaruk van. A szívdobogásérzés  azonban igen nagy egyéni változatosságot mutat. Vannak, akik egyébként is érzik a szívdobogásukat, bal oldalán fekve pedig a legtöbb ember érzi ezt.

 A ritmuszavarok következményei lehetnek teljesen ártalmatlanok, de lehetnek akár életveszélyesek is. A kórkép súlyossága nem feltétlenül áll szoros kapcsolatban az észlelt tünetek súlyosságával. Egyes életveszélyes ritmuszavarok egyáltalán nem okoznak tüneteket, más, egyébként veszélytelen formák viszont súlyos tüneteket produkálnak. A háttérben levõ szívbetegség természete és súlyossága gyakran fontosabb, mint maga a ritmuszavar.
 
ekgHa a ritmuszavar károsítja a pumpafunkciót, gyengeséget, csökkent fizikai munkavégzõ képességet, szédülést, ájulási hajlamot és ájulást eredményezhet. Ájulás akkor fordul elõ, mikor a szív olyan rossz hatékonysággal pumpál, hogy nem képes a megfelelõ vérnyomást fenntartani.
 
Ha e panaszok gyakran jelentkeznek, ez figyelmeztetõ jel. Sajnos azonban tünetek hiánya esetén sokáig észrevehetetlen maradhat a probléma. Gyakran az EKG vizsgálat sem mutatja ki a fenyegetõ veszélyt.
 
Mi a reális veszély? Miért veszélyes a szívritmuszavar?
 
A válasz kegyetlenül egyszerû. A szívritmuszavar hirtelen szívmegálláshoz vezethet, ami azonnali beavatkozás hiányában hirtelen szívhalált eredményez.
 
A hirtelen szívmegállás a szívben fellépõ elektromos zavar, amely megakadályozza a megfelelõ szívverést. Az ennek folyamán a kamrák remegéseként megnyilvánuló jelenség kamrafibrilláció néven ismert, ez képtelenné teszi a kamrákat arra, hogy vért szállítsanak a testbe. A szív inkább remegéssel, mint normális szívveréssel reagál. Az agyba történõ véráramlás olyan mértékûre csökken, hogy az áldozat másodperceken belül elveszti az eszméletét és összeesik. Ha sürgõsségi kezelésre nem kerül sor, a halál általában bekövetkezik.
 
Mindenki veszélyben lehet! A hirtelen szívmegállásnak általában nincsenek egyértelmû figyelmeztetõ jelei. Gyakran azokat érinti, akik átélték a hirtelen szívmegállás korábbi epizódjait, a szívrohamot vagy a keringési elégtelenséget, de lesújthat olyan emberre is, akinél nem áll fenn semmiféle szívproblémával kapcsolatos kórelõzmény.
 
Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus tragikus halála kapcsán a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány közös sajtóközleményt adott ki. Ebben közlik azt a megdöbbentõ tényt, hogy Magyarországon naponta 70  (évente 26.000) honfitársunk szenved hirtelen szívhalált. A hirtelen szívhalál bekövetkeztében ritkán van esély azonnali emelt szintû sürgõsségi ellátásra (klinikai halálon értjük azt az idõintervallumot, kb. 4-5 perc, amíg azonnali beavatkozással a visszafordíthatatlan agyi károsodás megállítható). A fiatalkori szívhalál minden kórtani elõzmény nélkül a mai világban egyre gyakoribbá vált. A felnõttkorba érve, 30 – 40 éves kortól fõ oka a koszorúér betegség. A beszûkült koszorúereken átfolyó vér fizikai vagy lelki terhelés, stressz esetén már nem biztosít megfelelõ oxigénellátást a szívizomzatnak. A vérellátását nélkülözõ szívizomzatból pedig halálos ritmuszavar indul ki. Ez legtöbbször kamrafibrilláció, kamraremegés. Ilyenkor a szívizomzat máskor oly csodálatos rendben mûködõ sejtjei össze-vissza, egymástól függetlenül kezdenek mûködni, aminek következtében a szív pumpafunkciója elégtelenné válik, ezért keringésmegállásról van szó. Sokszor a hirtelen szívhalál a szívinfarktus elsõ tünete, az infarktus során elzáródó koszorúérben megáll a vérkeringés, mely akár másodperceken belül kamraremegést, hirtelen szívhalált okozhat.

A szívinfarktus az esetek több mint felében a sokszor már elõrehaladott koszorúér-betegség elsõ jele, a szívinfarktus pedig kezdõdhet azonnali halállal is. A koszorúér-betegség tünetei ugyan sokszor enyhék vagy félrevezetõek, de a fáradékonyság, idõszakos szegycsontáji fájdalmak, légszomj egyaránt utalhatnak jelenlétére. Ha a szív- és érrendszeri kockázat magas, vagy a fenti tünetek jelentkeznek, a betegség idõben kideríthetõ. A szív- és érrendszeri kockázat elemei: magas vérnyomás, dohányzás, magas koleszterinszint, férfi nem, stress, cukorbaj, hasi típusú elhízás, mozgásszegény életmód, egészségtelen étrend, családi hajlam az érbetegségekre.

Mi a teendõ hirtelen szívmegállás esetén?
 
Az elõzõekben hivatkozott közlemény szerint négy percünk van arra, hogy a megálló keringést eredményesen újra tudjuk indítani. Ezután visszafordíthatatlan agyi károsodás alakul ki. Minimálisak a 10 perc után megkezdett újraélesztés esélyei.
 
Haladéktalanul végre kell hajtani tehát azokat a mûveleteket, amelyeket túlélési láncnak neveznek.
 
1991-ben az Amerikai Szív Társaság (AHA) közzétette állásfoglalását a következõ címmel: „A hirtelen szívmegállás túlélésének fejlesztése: a túlélési lánc koncepció.” Az AHA által meghatározott Túlélési Lánc azokat a kritikus mûveleteket ábrázolja, amelyeket megkövetel az életet fenyegetõ vészhelyzetek – beleértve a szívroham, szívmegállás, stroke, légúti elzáródás – kezelése.
 
A túlélési lánc elemei a segélyhívás, az alapszintû újraélesztés, a korai defibrillálás és a mielõbbi szakellátás.

Az újraélesztés részei a légutak szabaddá tétele, mellkas-kompressziók és befúvásos lélegeztetés. Laikus által végzett újraélesztés esetén a mellkasi kompresszió önmagában, lélegeztetés nélkül is segíthet. Fontos tudni, hogy a fent említett kamraremegést csak arra alkalmas elektromos áramütéssel, defibrillációval tudjuk megszüntetni. Az újraélesztést a mentõk megérkezéséig, vagy az egyre több nagy forgalmú helyszínen telepített automata külsõ defibrillátor (AED) alkalmazásáig kell folytatni. Így a hirtelen szívhalál eredményesen kezelhetõ, a beteg akár évtizedeket élhet ezt követõen.defibrillátor
 
A fenti problémák sürgetõ követelményeket támasztanak az újraélesztés és defibrillálás oktatása területén.  Az Európai Parlament már javasolta a nagyobb közterületek, mint például vasút- és metróállomások, repülõterek és stadionok felszerelését életmentõ automata defibrillátorokkal. A fejlett országokban az újraélesztés oktatása a tananyag része. Nem állhat mindenki mellett egy orvos, legtöbbet a hirtelen szívhalál esetén a legközelebbi képzett laikus segíthet azzal, hogy értesíti a mentõket, végzi az újraélesztést és alkalmazza az újraélesztõ készüléket (AED-t), ha a közelben az megtalálható.
 
Hol kívánatos és indokolt ilyen életmentõ készülék kihelyezése?

Nem csak ott, ahol sok ember megfordul. Bárhol, ahol a mentõ megérkezése öt percen túl várható. Ahol  a rizikófaktorok, stresszhatások fokozottan érvényesülnek. Bármely munkahelyen.
 
Napjainkban az egészségtudatos magatartást tanúsító vállalatok és intézmények egyre inkább felismerik a munkahelyi stressz káros hatásainak súlyát és megteszik a szükséges lépéseket a megoldás érdekében.
Témakörök: munkahelyi stressz, defibrillátor


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>

  Dr. Németh Zoltán - http://www.enetha.com
SZia!

Láttam egy ilyen automatát az egyik nagy mobilszolgáltató tréning oktatási központjában. Tegyük fel, hogy érzékelem a jelenséget és elindul az újraélesztés.
Kihasználhatja a defibrillátort? Mi van, ha õ nem érhetõ el? Hány ember kiképzése (egy defibrillátorra) biztosíthatja 100%-osan, hogy idejében érkezzen segítség? Mi van, ha õk elmentek a cégtõl?

dr. Z
új hozzászólás küldése >>
  Varga Erika - Szakértőnk adatlapja
Kedves Zoltán!

A cégeknél kihelyezett defibrillátort laikusok is használhatják. A készülék általában az irodaházak recepcióján van elhelyezve, ahol éjjel-nappali portaszolgálat mûködik. Minden olyan embert érdemes kiképezni, aki állandóan a cégnél van, például az összes biztonsági õrt, portást, és bárkit, aki az adott helyen dolgozik. A képzés során a résztvevõk nem csak a defibrillátor használatát sajátítják el, hanem az alapszintû újraélesztés lépéseit is.

Várom további kérdéseit.

Tisztelettel:

Varga Erika
új hozzászólás küldése >>
  Ludányi Magdi - http://Vojnits
kis átkapcsolással a porraloltók jutnak eszembe, ami szintén meg kellene, hogy legyenek minden irodában, de ahol van, ott sem igen tudnánk, mit kezdjünk vele. de ott legalább idõnként mindenki kap ismeretfrissitést (jó esetben).

a defibrillátor használatáról is lehetne videot vagy prezentáció csinálni legalább, és az új belépõknek mindig megmutatni. hátha egyszer valahol, valamikor jól jönne a máskor unalmasnak és feleslegesnek gondolt információ.
új hozzászólás küldése >>
  Varga Erika - Szakértőnk adatlapja
Kedves Magdi!

Teljesen egyetértek azzal, hogy az új embereknek is meg kellene mutatni a defibrillátor mûködését. Ezt cégünkön belül meg is tesszük. Minden más cégnél csak javaslatot tehetek arra, hogy létszámarányosan hány fõ vegyen részt az újraélesztési tréningen. A végsõ döntést azonban a munkaadó hozza meg. Véleményem szerint mindenkit ki kellene képezni elsõsegélynyújtásra és alapszintû újraélesztésre.

Önöknek mi a tapasztalatuk ezzel kapcsolatban?

Varga Erika
új hozzászólás küldése >>

vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

Munkáltatói gondoskodás 2017-ben

2016.11.03.
-

Ütős juttatások, amelyekre ritkán gondol egy munkáltató

2015.10.05.
-

Miért nem halljuk magunkat?

2013.06.19.
-

agyar helyzetkép a sokszínűségi és családbarát intézkedésekről a III. Esélykonferencián

2013.06.07.
-

Pályázóképző

2013.04.14.
-

Az emberi agy evolúciójának beteljesedése

2012.02.22.
-

Kinek az életét éled?

2011.08.31.
-

Új tapasztalatok a feladatkezelésben

2011.07.20.
-

Menedzser és a Spiritualitás XII. - Egy kis tradíció

2011.07.19.
-

Munka: Fókusz

2011.06.29.
-

Melyik az igazi arcod, avagy szükség van-e szerepekre?

2011.06.23.
-

Menedzser és a spritualitás XI. - Kérd és megadatik!

2011.06.01.
-

Menedzser és a Spiritualitás X - EMK és a politikai korrektség

2011.05.23.
-

Menedzser és a Spiritualitás IX. - Marshall Rosenberg ablakai

2011.04.07.
-

Menedzser és a Spiritualitás VIII. - A Mátrix leomlik

2011.02.23.
-

Menedzser és a Spritualitás VII. - Pilátus szappan

2011.02.14.
-

Menedzser és a spiritualitás VI. - A felelősség kikerülhetetlen

2011.01.11.
-

Innovációs járulék és szakképzési hozzájárulás leghatékonyabb felhasználási módja - szerintem. És szerinted?

2010.10.19.
-

Menedzser és a Spiritualitás V. – Felelősség kikerülhetetlen

2010.10.16.
-

Laikus defibrillátor avagy bárki menthet életet szakképzettség nélkül?

2010.10.08.
-

Menedzser és a Spiritualitás IV. – Hoooopp!

2010.10.06.
-

TEDxDanubia

2010.09.30.
-

Mi csinálsz péntek este?

2010.09.23.
-

18 perc a világ!

2010.09.15.
-

Szívritmuszavarok kialakulását előidéző élethelyzetek – Mi állhat a hátterében?

2010.09.09.
-

Hogyan vásároljunk kiegyensúlyozottságot? - avagy a lovas balett

2010.09.03.
-

Menedzser és a Spiritualitás III. - Szeress MOST!

2010.08.29.
-

A Menedzser és a Spiritualitás II. – Légy jelen!

2010.08.04.
-

A Menedzser és a Spiritualitás I. – Buddhista gyakorlatok

2010.07.22.
-

Ádámka, avagy az itt és most

2010.06.20.
-

Esélyegyenlőség és gyereknevelés

2010.05.19.
-

Munkával a magánéletért

2010.05.11.
-

Mama nélkül mit érek én?

2010.05.01.
-

Home Office - a kezdetek

2010.04.17.
-

Sikeres nők - a Bolgár recept

2010.04.14.
-

Dr. Gloria Noriega Gayol a kapcsolati kodependenciáról

2010.04.13.
-

Hölgyek előnyben

2010.04.08.
-

Hot: GENDER!

2010.03.26.
-

Home Office

2010.03.24.
-

A test jelez...

2010.03.12.
-

100 manager 1 napja - Te benne vagy?

2010.02.08.
-

Tisztelgés a gyengébbik nem előtt

2010.01.04.
-

A félelem a mai gazdaság árnyéka

2009.12.16.
-

Csíkszentmihályi Mihály Ph.D. -

2009.11.23.
-

A jövő foglalkoztatás formái. Távmunka szerepe a válságos időkben

2009.11.13.
-

HR Szakkiállítás - Personal Hungary (egy kis pihenés nem árt)

2009.10.22.
-

Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőknek

2009.10.19.
-

Országos HR konferencia 2009-A HR mint egészségmegőrző.

2009.09.29.
-

Innovatív HR menedzserek

2009.09.17.
-

Miért fontos a rekreáció, az egészségügyi szűrések és programok, mit ér a cafeteria?

2009.09.15.
-

HR és benchmarkok

2009.09.14.
-

Munkanélküli a munkanélküli?

2009.09.04.
-

Karakteres informatikusok - Informatikus karakterek

2009.07.27.
-

Endorfin termelő Apple-kereskedő

2009.07.17.
-

Mac, Apple - Cafepedia blog

2009.07.17.
-

A megtérülés lehetősége a részletekben rejlik

2009.07.12.
-

Lóval az egyensúly jobb oldalán

2009.07.05.
-

Próbavásárlás - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Mystery shopping - Cafepedia blog

2009.06.31.
-

Válság pozitív hatása

2009.06.22.
-

HR Cafe

2009.06.15.
-

Válságban is pozitív párbeszéd

2009.06.09.
-

Ökoszervezet, vagy manipulált kapcsolatokra épülő vállalati folyamatok?

2009.06.08.
-

WEB2 hatás a szervezetfejlesztés területén

2009.06.06.
-

Innováció, E-learning - Cafepedia blog

2009.05.05.
-

Kulturális sokk - Cafepedia blog

2009.04.16.
-

Twitter - Cafepedia blog

2009.04.15.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
Ladics Viktória - Munka-magánélet - Ladics Viktória
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


NĂ©meth Judit - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Németh Judit
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


PĂ©csi Ferenc - Humán források - Munka-magánélet - Pécsi Ferenc
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SĂłs IldikĂł - Munka-magánélet - Sós Ildikó
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Schoner Vera - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Schoner Vera
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


SzabĂł Bettina - Humán források - Munka-magánélet - Szabó Bettina
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Tánczos Zsuzsanna - Humán források - Munka-magánélet - Tánczos Zsuzsanna
Humán források
Munka-magánélet
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)