Bejelentkezés   regisztráció   Elfelejtett jelszó  
 
Български
Expat life (CEE region)
Magyarország
Üzleti és humán témában ÍRUNK blogokat, BESZÉLGETÜNK
élő adásban és SZAKTUDÁST osztunk meg egymással.

Mekkora a coaching megtérülése?

2009.09.17. (6 db hozzászólás) [szerző: ]

coaching ROIA coaching egy nagyszerû megoldás, de természetesen még mindig sokan hitetlenkednek, hogy vajon megéri-e. Ezért 2009 tavaszán készült egy felmérés a coaching megtérülésérõl. A tanulmány egyrészt kiterjedt a nemzetközi kutatások adatainak feldolgozására, (alapvetõen Egyesült Államokra és Nyugat-Európára) és bár minden kutatás egyetértett abban, hogy nagyon nehezen számszerûsíthetõ, mégis az eddigi számítások alapján a ROI (Return On Investment) valahol 4,7 és 5,6 közöttire tehetõ, azaz minden 1000 dollárnyi coachingba történt befektetés 4700-5600 dollárt hozott a kasszára.

Charles Handyt, mint menedzsmentgurut szívesen idézem. Ennek magán vonatkozású  oka, hogy mindkettõnk önéletrajzában szerepel, hogy Sarawakban (Malajzia) dolgoztunk a Shellnek, de leginkább azért, mert számos gondolatával tudok azonosulni. Az elefánt és a bolha címû könyvében írja, hogy nyílván „Könnyebb a palackokat megszámolni, mint a benne levõ bort minõsíteni”. Ezt azzal kapcsolatban említi, hogy a vállalatok értékének megállapításánál a XXI. században már sokkal kisebb szerepet játszanak a megszámlálható, könnyen mérhetõ javak, mint például tárgyieszközök, ingatlanok, készpénz és így tovább, mint a szellemi tõkéjük, reputációjuk, piaci pozíciójuk, mégha ezek nehezebben is számszerûsíthetõk. Ugyanúgy igaz ez a coachingban is, azaz a coachingfolyamat végén vannak mérhetõ, számszerûsíthetõ eredmények, de a legtöbb esetben ez csak hab a tortán, tehát a coachingfolyamatok ROI-ja biztosan lényegesen több, mint a kiszámolható 4,7-5,6, mert ez még csak a palack, a bort még nem is minõsítettük benne.  
Mint az International Coach Federation (ICF) magyar tagozatának elnöke, sok külföldi kutatást olvastam végig. Mivel eredetileg közgazdászként pénzügy számvitel szakon végeztem, régóta törekszem magam is számszerûsíteni a coaching eredményét.
Alapvetõen az tekinthetõ  sikernek, ha a megbízó elégedett, úgy érzi elérte a coaching a célját, megtérült a befektetése, de a legtöbb coach ezen kívül még úgy szokta visszamérni munkáját, hogy hívják-e újra az adott megbízóhoz.
Azt szoktam mondani, hogy már régen rossz, amikor utólag a megbízó azt kéri, hogy bizonyítsák be, mutassák ki számszerûsíthetõen a coaching eredményét, mert akkor ezek szerint hozzá nem jutott el a változás hatása.  
Teljesen egyetértek Dan Tobinnal, miszerint, ha a coaching elejétõl a végéig arra fókuszál, hogy üzleti haszna legyen, akkor utólag senki nem fog ROI-t számoltatni, mert elég, ha a vezetõ azt mondja: elértük (túlszárnyaltuk) a kitûzött céljainkat és ez nem lett volna lehetséges coaching nélkül.
Mégis, a mai piaccentrikus világban van arra igény, hogy a coaching folyamatok eredménye (mint minden egyéb fejlesztési eszközé) mérhetõ legyen, ezért ha valaki szeretne errõl részletesebben hallani, szeretettel várjuk a 2009. szeptember 30án megrendezésre kerülõ Coaching Konferenciára.
Témakörök: coaching, hr, konferencia


Share/Save/Bookmark
  új hozzászólás küldése >>

  marcsi
Ez nagyon érdekesen hangzik. Arra lennék kíváncsi, hogy miért nem elfogadott még a felsõvezeték körében a coaching. A mi cégünknél is lenne olyan, akit én mindenképpen ebbe az irányba terelgetnék, azonban hallani sem akar a lehetõségrõl! Segítsetek! Mi ilyenkor a teendõ?
új hozzászólás küldése >>
  Pusztai Anett
Talán egy ok lehet, hogy nem is tudják a vezetõk, mi fán terem a coaching. Sokan azt hihetik, hogy erre van szükség, ha valaki rosszul csinál valamit, és kívülrõl van szükség beavatkozásra a dolgok helyrehozatalára. Ilyesmit pedig senki sem vall(ana) be szívesen. Talán információmegosztással, okítással, tájékoztatással kellene kezdeni, hogy aztán elgondolkodhassanak az illetékesek azon, hogy szükségük van-e erre az eszközre vagy sem.
De amíg magyar megfelelõje sincs a nyelvünkben, kevésbé figyelemfelkeltõ a mindennapokban.
új hozzászólás küldése >>
   - Szakértőnk adatlapja
Nagyon örülök, hogy olyan témát sikerült írnom, amire több hozzászólás is érkezett.

Megpróbálok én is válaszolni szépen sorban.

Igen, ahogy Teri is említette 2008 õszén indítottunk egy fordítási pályázatot, amin az üzleti edzõ nyert, de még hosszú az út, amíg teljesen átmegy a használatba.

És szintén egyetértek azzal amit Teri írt, mi "csak" annyit tehetünk, hogy
hozzájárulunk minél szélesebb körû meg- és elismertetéséhez, így én is gyakran
tartok ingyenes elõadásokat egyetemeken, fõiskolákon
posztgraduális képzéseken, MBA kurzusokon, hogy a leendõ vezetõi
generációnak már ne csengjen idegenül, illetve a coaching világhéten (minden év
februárjában) is mindig szoktunk tartani ingyenes coach orientációs elõadást, amin
már az évek során több százan vettek részt, így reméljük egyre többekhez eljut.

Ugyan nem ingyenes, de szeptember 30án a Coaching Konferencián is sokat megtudhatnak az érdeklõdõk, illetve magyarul is egyre több jó könyv jelenik meg a témában, a Teri által említett Mary Beth O'Neil
vagy Sir John Whitmore könyve.
és én magam is megpróbáltam egy szelettel hozzájárulni az alábbival

Tehát mi coachok töretlenül dolgozunk azon, hogy minél többen megismerjék a
coachingot, kipróbálják és õk is növeljék a coachingfolyamatok ROIját!
új hozzászólás küldése >>
  Koczka Terézia - Szakértőnk adatlapja
A coaching-felméréseknek se szeri se száma, hiszen elég "divatos" szolgáltatásról van szó, amely Magyarországon (is) keresi az érveit ahhoz, hogy elfogadtassa magát. Érdeklõdõknek itt egy link egy idén augusztusban publikált kutatáshoz.

A megtérüléssel kapcsolatban is számos a szakmai nyilvánosságban keringõ számok mennyisége. Az én évek óta alkalmazott számításaim a 4,7-5,6 alatt maradnak, bár így is elég tisztes megtérülésrõl számolhatok be: minden esetben 3,0 és 4,0 közé esett.

Évek óta követem az európai coaching szövetség (EMCC, www.emccouncil.org) éves konferenciáit, ahol visszatérõen igen népszerû a megtérülés számításával foglalkozó workshop. Nemcsak kitûnõ elõadások, hanem alkalmazható eljárások is közkézen forognak.

Hadd említsek itt meg egyetlen forrást, ami magyarul is hozzáférhetõ: Mary Beth O'Neil HVG kiadónál tavaly megjelent Coaching címû könyve egy egész fejezetet szentel a témának.

Teljes mértékben osztom a cikk azon vélekedését, hogy régen rossz a coaching utólagos hasznának (megtérülésének?) bizonyítása. Ezért aztán az én gyakorlatom az, hogy az együttmûködés megkezdése ELÕTT dolgozom ki a megbízómmal a megtérülés számításának módját. Ez eddig jól bevált...

Ami engem illet, nem elégszem meg azzal az alapvetõ sikerrel (bár kétségtelenül fontosnak tartom), ha a megbízó úgy ÉRZI, hogy a coaching elérte a célját (többnyire úgy érzi), hanem minden nehézséget megfontolva, valamint a szervezet (és nem csak a coachee) mûködésének jellemzõit alapul véve kidolgozzuk EGYÜTT a megtérülés számítására vonatkozó eljárást.

Alapvetõen az alábbi kategóriák használhatók a mérés alapjául: az idõ, a pénz, a mennyiség és a minõség. Általánosságban (terjedelmi okokból) itt csak azt tudom mondani, hogy pl. a nehezen mérhetõ viselkedésmódok változásának területén elengedhetetlen az általános célkitûzések helyett a megfigyelhetõ, betartható, konkrét viselkedésmódok megfogalmazása (pl.: 'határozottabb leszek a döntéseimben' helyett 'meghatározom azt az idõpontot elõre, mikorra kell egy döntést meghoznom' vagy 'minden értekezlet végén összefoglalom, milyen döntések születtek' stb.)

Azzal nincs is semmi baj, ha a coaching (ti. a coach és a coachee együtt) az elejétõl a végéig az üzleti haszon elérésére fókuszál, az ördög megint a részletekben van: a kérdés, hogyan tudja azt mérhetõvé tenni és a coaching hozadékaként kimutatni. További, intenzív vita ezen a területen, hogy mit számoljunk inkább: a jól ismert ROI-t vagy inkább mutassunk ki egy haszon/költség hányadost.

Az ügyfelemmel együttmûködõ szkeptikus szerepében egyetértek a már emlegetett szerzõvel: "Az a gyakorlott szakember tudja sikerrel elkalmazni a megtérülés számítására kidolgozott stratégiát, aki tisztában van a szervezetek mûködési mechanizmusával." Azaz itt is, mint oly sok területén a szervezeti mûködésnek, a rendszerszerû megközelítés elengedhetetlen.
új hozzászólás küldése >>
  Koczka Terézia - Szakértőnk adatlapja
Kedves Anett, a 'televízió' szónak sincsen magyar megfelelõje, mégis eléggé használatba vettük...

De félre a tréfával: az ismeretterjesztés, a piac 'tanítása' pár éve elindult, és pont azzal küszködik, amit itt leírsz: sok a félreértés, a homály, a kompetenciahiány - én gyakorló coach vagyok, tehát mondhatom: a kialakult helyzetben látom a coach-ok felelõsségét is. Amúgy mielõtt Laura elmondja: született próbálkozás a magyarításra: 'üzleti edzõ'. Haználhatod ezt, ha jobban szereted, én maradok a régi elnevezésnél :-)

Érezzük, hogy szükség van a szakma promóciójára - vagy ha jobban tetszik így: megismertetésére, elfogadására, támogatására, a szakemberek kompetenciájának (hozzáértésének) növelésére és a nemzetközi szakmai sztenderdekkel való összehasonlítására, mérésére, minõsítésére, a coaching szakmává fejlesztésére - és még sorolhatnám vég nélkül.

A European Mentoring and Coaching Council magyarországi tagszervezete (egy non-profit egyesület) felvállalta ennek a támogató feladatnak az ellátását, de persze évekig tart, amíg az elsõ eredmények láthatóak. Mindenesetre örvendetes hír, hogy az elsõ, 130 órás, az ICF által akkreditált tréningprogram õsztõl Magyarországon is elérhetõ. A szigorú minõsítési kritériumok miatt eegyenlõre angolul, de terveink szerint 3 éven belül a magyar nyelvû program is megszerzi az akkreditációt (a szükséges infrastruktúra kiépítése tart ennyi ideig). Ezzel a programmal most azt tesszük lehetõvé, hogy a majdani magyar nyelvû programban oktató szakembereknek - természetesen szakmai kompetenciájuk növekedése mellett - megszületik a személyes, az oktatás feltételét jelentõ akkreditációja. Mindezt azért tartjuk fontosnak, mert megfelelõ szintû szakmai kompetencia nélkül a coach társadalom maga járul hozzá a szakmát körülvevõ homály fennmaradásához. Álláspontom szerint a szakembereknek magukon kell kezdeniük a fejlesztést, teljesen meddõ dolognak tartom a megbízói oldalt okolni a kialakult helyzetért.
új hozzászólás küldése >>
  Koczka Terézia - Szakértőnk adatlapja
Kedves Mária,

talán azért nem használ a terelgetés, mert félnek az ismeretlentõl.

Az EMCC magyarországi egyesületének elnökeként én elkötelezettnek érzem magam a coaching megismertetéséért - ha gondolod, szívesen tartok elõadást az érdeklõdõknek arról, mi is a coaching - a pro bono (díj nélkül végzett) coaching mellett ez is egyik személyes vállalásom
új hozzászólás küldése >>

vissza az előző oldalra  

További bejegyzések a témakörben
-

Berobbantak a kis szolgáltatók a változásmenedzsmentbe

2016.11.04.
-

Tréningpiac 2012 - a tények!

2013.09.30.
-

Meghivo

2013.09.05.
-

A vakfolt nem tabu többé

2013.03.20.
-

Prezi.com: divatos játékszer vagy hasznos eszköz?

2013.01.30.
-

Coaching Határok Nélkül 2. évad

2012.06.19.
-

Frank Bresser 2.0

2012.02.09.
-

Lean hatás a HR-ben

2012.02.03.
-

Frank Besser 2012. február 6.

2012.02.01.
-

Átlátszó hazugságok

2011.12.19.
-

Mark Powel, the Power

2011.12.16.
-

Hogyan motiválható az Y generáció? (Europ Assistance)

2011.12.13.
-

A megoldásközpontú paradigma szerepcentrikus szemmel

2011.12.06.
-

A grafikus jegyzetelés és facilitálás

2011.11.25.
-

Tréning piac 2010 – Haldokló dinoszauruszok, izmosodó tigrisek

2011.10.26.
-

Miért nem szeretik a coachok az ügyfélszerzést?

2011.10.04.
-

Erőforrás-probléma térkép építése a coaching során

2011.09.16.
-

A Shackleton-modell, avagy hogyan válhatunk igazi vezetővé?

2011.07.29.
-

Mellékvágányon - A karrier coaching kockázatairól

2011.07.07.
-

Happy-k-e a sheetek?

2011.05.16.
-

TEDx: A motiváció 3.0 fényes győzelme

2011.03.29.
-

Tréningpiac III.: A meztelen igazság

2011.02.21.
-

Motiváció 3.0

2011.01.28.
-

Dinoszauruszok, tigrisek, gazellák és hangyák Tréningpiac 2007-2010 2. rész

2011.01.17.
-

A tréningpiac számokban 2007-2010 (I. rész)

2010.12.08.
-

A coaching tevékenység vagy szakma?

2010.11.10.
-

Egy csoport szervezésének története - indító gondolatok

2010.11.05.
-

150 milliárd forint mér(het)etlenül

2010.10.15.
-

Coaching irányzatok összecsapása

2010.09.29.
-

Szösszenetek a lojalitásról

2010.09.03.
-

A játék a legkevésbé játék

2010.09.01.
-

Vezetők is tanulnak a coach anekdotákból

2010.08.17.
-

Motiválás lyukas zsebbel

2010.07.19.
-

Mozgásban vagyunk

2010.07.09.
-

A játék még kevésbé játék

2010.07.08.
-

Hurrá, itt a nyár?

2010.06.30.
-

A játék nem játék

2010.06.21.
-

Mire van időnk?

2010.06.09.
-

Kedves virtuális vagy valós szenvedély beteg sorstársaim (a kávéra értve)

2010.05.31.
-

Fordított kulturális sokk

2010.05.04.
-

Megváltozott munkaképesség minden szempontból képességcsökkenést jelent?

2010.02.26.
-

Story telling coaching

2010.02.19.
-

Ki is Werner Vogelauer?

2010.02.08.
-

Teszteljünk vagy ne teszteljünk?

2010.02.01.
-

Milyen coachingot akarnak egyes vezetők?

2010.01.27.
-

Karrier coaching - avagy híd az álom-melóhoz

2010.01.21.
-

Mire jó a pszchodráma a coachingban?

2010.01.13.
-

A ROSSZ kérdések - F. Várkonyi Zsuzsa

2009.12.16.
-

Határvonal coaching és terápia között

2009.12.04.
-

Új a szűröm, a szögre van felakasztva

2009.11.28.
-

Madarat tolláról - Vezetőt coacháról

2009.11.25.
-

Van katartikus kérdés?

2009.11.19.
-

Outplacement coaching

2009.11.17.
-

Innovációt tessék!

2009.11.16.
-

Te Gestalt-os, NLP-s vagy TA-s coach vagy?

2009.11.12.
-

Kompetencia vagy módszertan? II. rész

2009.11.11.
-

Emberek közt hatékonyan

2009.11.04.
-

Egy kísérlet

2009.10.29.
-

Ott voltam a II. Coaching Konferencián...

2009.10.19.
-

A CEO és a motorkerékpár - ápolás művészete

2009.10.09.
-

Tranzakcióanalízis alkalmazása szervezetfejlesztésben és coachingban

2009.10.05.
-

Tranzakcióanalízis: Eric Berne - Cafepedia blog

2009.10.05.
-

HR Konferencia 2009 - A HR-es, mint evangelista II. – avagy a HR szerepe a XXI. században

2009.09.29.
-

HR Konferencia 2009 - HR-es mint motivátor

2009.09.29.
-

Coaching Konferencia

2009.09.28.
-

A HR-es mint evangelista

2009.09.18.
-

Sok dudás egy csárdában, avagy tehetségekből egységes csapat

2009.09.16.
-

A HR-es mint coach

2009.09.15.
-

Adaptív coaching workshop II.

2009.09.09.
-

Tranzakcióanalízis kulcsfogalmainak gyűjteménye - Cafepedia blog

2009.09.05.
-

Ki a kulcsember?

2009.09.02.
-

Adaptív coaching módszertan

2009.08.31.
-

Kenyeret és cirkuszt a népnek!

2009.08.26.
-

Forrószék ma!

2009.08.12.
-

Kompetencia vagy módszertan?

2009.08.06.
-

Falak után sikátorok

2009.08.05.
-

Coach / tréner / tanácsadó?

2009.07.29.
-

Elakadás

2009.07.22.
-

Sasmese

2009.07.20.
-

Nők a férfi homokozóban

2009.07.15.
-

Vezetői felelősség

2009.07.08.
-

Üzleti coaching telefonon

2009.07.03.
-

Marketing = kreativitás?? Ugyan már kérem!

2009.06.30.
-

Értéket adni vagy hasznosnak bizonyulni?

2009.06.22.
-

Az a bizonyos első...

2009.06.14.
-

Értő hallgatás, hallgatva vezetés

2009.06.11.
-

Hogyan kommunikál válságban egy jó vezető?

2009.06.09.
-

Coaching folyamat - Cafepedia blog

2009.04.25.
-

Coaching fogalmak - Cafepedia blog

2009.04.20.
-

Csoport - Cafepedia blog

2009.04.20.
vissza az előző oldalra  
Forrószék
Forrószék
Forrószék archívum
Műhelymunkák
Műhelymunkák
xing
twitter linkedin
Kérdezzen szakértőinktől
AszalĂłs PĂ©ter - Coaching - Tréning - Szervezet-fejlesztés - Aszalós Péter
Coaching - Tréning
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Bán Zsuzsanna - Coaching - Tréning - Bán Zsuzsanna
Coaching - Tréning
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Bokor Attila - Coaching - Tréning - Szervezet-fejlesztés - Bokor Attila
Coaching - Tréning
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Dr. NĂ©meth Zoltán - Coaching - Tréning - Dr. Németh Zoltán
Coaching - Tréning
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Hegyi Zsuzsa - Coaching - Tréning - Hegyi Zsuzsa
Coaching - Tréning
Rovatvezető
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


JĂłszai NĂłra - Coaching - Tréning - Posao - Privatni Život - Jószai Nóra
Coaching - Tréning
Posao - Privatni Život
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Molnár Attila - Coaching - Tréning - Szervezet-fejlesztés - Molnár Attila
Coaching - Tréning
Szervezet-fejlesztés
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Nagy Andrea - Coaching - Tréning - Humán források - Munka-magánélet - Szervezet-fejlesztés - Nagy Andrea
Coaching - Tréning
Humán források
Munka-magánélet
Szervezet-fejlesztés
Főszerkesztő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Rét Zsófia - Coaching - Tréning - Rét Zsófia
Coaching - Tréning
Szakértő
Kérdezek tőle  
Eddigi kérdések  


Témakör - blog, forrószék
álláshirdetés, álláskeresés, állásváltás, ár-érték, átláthatóság, átszervezés, átvilágítás, életrajz, énállapot, énmárka, értékek, értő hallgatás, önéletrajz, önbizalom, önismeret, új év, ügyfélkezelés, üzleti etika, üzleti intelligencia, 100 manager 1 napja, 2010, AC, Adaptive coaching, ajánló, ajánlattétel, akvárium gyakorlat, alapkő, Alkotói szabadság, alumni, apple, audit, bérgyártás, bértárgyalás, babysitter, belső kommunikáció, belső jelölt, benchmark, bérek és juttatások, bizonytalanság, blog, BP, brand, BSC, buddhizmus, buddhizmzus, Bulgária, business coach, business coaching, Business Partner, cégeladás, cél, cafepdeia, change menedzsment, coach iskolák, coach képzés, coachee, coachig, coaching, coaching bizalom, coaching folyamat, Coaching határok nélkül, coaching konferencia, coaching módszertan, coaching szerződés, coaching-kerekasztal, coahcing, Csíkszentmihályi, család, csapat, csapatépítés, csapatmunka, csoport, csoportdinamika, csoportfolyamat, csoportos coaching, csoportszerepek, CSR, Dave Ulrich, defibrillátor, depresszió, design, DIADAL, dolgozó anyák, dolgozói elégedettség, duktor, e-learning, egészség, egészségmegőrző, egészségmegőrzés, ego, egyedi megoldások, egyensúly, elemzés, elköteleződés, emberi erőforrás, EMCC, empátia, English, erőforrás, Eric Berne, esélyegyenlőség, eszközök, etika, execution, Exkluzivitás, expat, férfi-nő, fókusz, Facebook, Fata László, fejvadász, fejvadászat, feladatkezelés, felmérés, felvásárlás, figyelem, FLOW, fluktuáció, fluktuáció csökkentése, fogyatékkal élő, fogyatékkal élők, forrószék, Frank Bresser, Gamification, GBL, GDP, gender, Generáció, gestalt, grafika, grafológia, GTD, gyes, hálózatkutatás, harmónia, hatékony szervezet, hatékonyság, headhunter, hitelesség, Hogan, home office, hr, HR audit, HR bál, HR igazgató, HR projekt menedzsment, HR szoftver, HR-es, HRM, hroscar, humánátvilágítás, ICF, identitás, improvizációs színház, informatikus, ingyen coaching, innováció, innovációs járulék, integráció, interferencia-létra, interim, interim management, interim menedzsment, intranet, iPhone, Iskola, IT, járulékok, jövő, jövő kutatás, jegyzetelés, Jövő, Julia Foster-Turner, junior, Juttatások, Képzés, kézírás, kézírás elemzés, könyv, könyvbemutató, közös cél, közösségi hálózat, közösségi média, karakter, karrier, karrier coahcing, keresés, kiégés, Kirkpatrick, kiválasztás, kiválasztási módszer, kiválasztási stratégia, Kiválasztás, KKV, kodependencia, kommunikáció, kommunikációs szabályzat, kompetencia, konferencia, korfa, KPI, krízis, kreativitás, kulcsember, kulcsember kiválasztás, kulturális sokk, külső jelölt, laikus defibrillátor, leépítés, Lean, legjobb csapat, legjobb munkahely, Legrand, Lipcsei András, lojalitás, mérés, módszertan, módzsertan, magatartás, Mark Powell, market research, Marketing, maslow, MCC, megoldásközpontúság, megváltozott üzleti környezet, menedzsment, mentálhigiéné, mentális térkép, mentor, mesterkurzus, mobil, modelling, monitoring, motiváció, motivációs levél, motivátor, Motiváció, munka, munka-magánélet, munkaerõpiac, munkaerő, munkaerő felvétel, munkaerőpiac, munkahely, munkahelyi stressz, munkajog, munkáltatói gondoskodás, munkáltatói hozzájárulás, munkanélküliség, munkaszerződés, munkatárs, munkavállaló, Munkavállalói élmény, mystery consumer, mystery shopping, nők, Nagy Andrea, nemi szerepek, NLP, non-verbális kommunikáció, nyitottság, nyugdíjpénztár, nyugdíjprogram, ODWS, online, online marketing, online szervezet, optimization, organisation development, outplacement, Ösztönzés, pályázó, párkapcsolat, póker, partnerség, personal brand, personal branding, personal hungary, personal hungary;, Ph.D., piac, piackutatás, pozitív, pozitív énkép, pozitív párbeszéd, próbavásárlás, prezentáció, probléma, profil, profit, projekt, projekt menedzsment, pszichodráma, pszichológia, részmunkaidő, recesszió, Referencia, referencia ellenőrzés, referencia levél, research, ROI, Sabbatical, sajátélmény, self branding, senior coach, social recruiting, stratéga, stratégia, stressz, stressz tolerancia, stresszinterjú, szívritmuszavar, szabályok, szabályzat, Szabó Zsófia;, szakképzési hozzájáulás, szakmák, személyes diszfunkciók, személyes márka, személyiség, személyiség fejlődés, személyiségteszt, szerep, szerepcentrikus módszer, szerepcentrikus megoldás, szerepek, szerepjáték, szervezet, szervezetefejlesztés, szervezetfejlesztés, szervezetfejlesztés;, szervezeti diagnosztika, szervezeti kultúra, szervezeti kultúra mérés, szervezeti struktúra, szimbólum, szociális kívánatosság, szolgálati közlemény, sztrók, szupervízió, szupervizor, tárgyalás, Tárgyalástechnika, társadalmi felelősségvállalás, távmunka, történetmesélés, TA, tanácsadás, tanácsadó, tanácsadócégek, tapasztalati tanulás, team choaching, TED, TEDx, tehetség, teljesítmény előrejelzés, teljesítményértékelés, terápia, terjeszkedés a régióban, tervezés, tervezés, testbeszéd, teszt, TM, Toborzás, tréner, tréning, tréningpiac, transaction-analisys, tranzakcióanalízis, twitter, USP, vállalati folyamatok, vállalati kultúra, vállalkozás, válság, változás, változásmenedzsment, várandósság, vélemény, változásmenedzsment;, változások, versenytárselemzés, versenytárselemzés stratégia, vezetés, vezetés transzformáció, vezető, vezető kiválasztás, vezetői felelősség, vezetői identitás, vezetésfejlesztés, vezetői kiválasztás, viselkedés, viselkedés előrejelzés, vizualizálás, web2, webinárium, workshop, Y generáció
Blog témakörök
 Coaching - Tréning - rss feed
 Humán források - rss feed
 Munka-magánélet - rss feed
 Szervezet-fejlesztés - rss feed
Rólunk       Kapcsolat       Adatvédelem       Jogi nyilatkozat       Online marketing tanácsadĂłink: Online marketing tanácsadĂłim: ISti (Internet StratĂ©gia TervezĹ‘ Iroda)